Citáty roku 2012

Opět jsem pro vás připravili kaleidoskop výroků, které rovněž symbolizují letošní motocyklovou sezonu MotoGP a WSBK. Tyto výroky pocházejí většinou z twitterů jednotlivých osobností paddocku obou šampionátů.

Citáty jsou seřazeny v časovém horizontu, tedy od těch nejnovějších až po ty nejstarší:

"Mnoho štěstí Maxi Biaggimu do důchodu. Byl jeden z nejkomplikovanějších jezdců, s kterým jsem kdy jako novinář musel spolupracovat, tedy snad s výjimkou Johna Kocinskeho", novinář Mat Okley, ovšem jeho názor sdílí hodně jeho novinářských kolegů.

"Některým lidem by měl být zakázán vstup do paddocku", český superbikový pilot Jakub Smrž sice přesně nespecifikoval koho tím myslel, i když názor většiny zainteresovaných, o koho se vlastně jednalo, je asi jasný.

"Opět jedna divoká noc. Celou noc jsem tancoval s Jorgem na Yamaha party přímo na tribuně a to ve stylu "Gangnam", jeden z manažerů Yamahy, který zjistil doposud neobjevené kvality mistra světa MotoGP na promocestě po skončení sezony v Indonésii.

"Pro všechny, kteří se mě ptají, proč nešplíchám na podiu šampaňským: QMMF je tým z Kataru a já musím respektovat jejich kulturu", hodně vyhýbavě Anthony West na speciální tiskové konferenci na otázku, jak to vlastně bylo s jeho dopingem.
"Za to jak se dnes cítím, může pouze Jonathan Rea. Severní Irové jsou vždy ti poslední, co ještě stojí na nohou", Eugene Laverty druhý den po závěrečné party superbikového šampionátu v prostorách paddocku Magny Cours.

"Posaď Jorge Lorenza, Valentina Rossiho, Caseyho Stonera a Maxe Biaggiho na stejný motocykl a zjištíš, kdo je nejlepším jezdcem na světě", šéf supersportového týmu PTR Honda Simon Buckmaster na otázku, koho považuje na nejlepšího současného jezdce.

"Během příštích 15 dnů se proměním v cyklistu a na konci snad budu zase ve formě. Pak ale přijde závodní víkend MotoGP a zase ji ztratím", Cal Crutchlow, který se v sedle závodního kola připravuje na ostrově Man.

"Dnes ještě vyjedu na pořádnou cyklistickou Tour, než zase bude o víkendu pršet a nebude se moci kromě ježdění na motocyklu nic jiného dělat", se stejným problémem se potýkající Ben Spies, který se dokonce kvůli svému trénování na kole přestěhoval v Itálii do horského terénu.

"Nový den, nová návštěva u nového lékaře. A tak pořád dokola", superbikový pilot John Hopkins ke svému aktuálnímu zdravotnímu stavu.

"Byl jsem na rovinkách tak pomalý, že jsem se rozhodl ostříhat si kvůli lepší aerodynamice vlasy", opět Cal Crutchlow, ovšem moc mu to v Indianapolis nepomohlo.
"Dnes jsem se stal konečně mužem, neboť jsem majitelem vlastní bedny s nářadím", byl na sebe hrdý Chaz Davies. 

"Z bílé bavorské klobásy bude pizza", testovací jezdec Aprilie Alex Hofmann k přechodu továrního superbikového týmu BMW do Itálie.

"Chtěl jsem být vždy astronautem", Eugene Laverty na téma co by dělal, kdyby nedostal smlouvu u Aprilie na další rok.

"Frankie Chili nepracuje už jako plavčík, ale stále mu patří část pláže. Možná, že tam dohlíží na obsazenost lehátek", Carl Fograty na téma, jak si vydělává peníze jeho dřívější italský soupeř.

"Sedm závodů, sedm proher. Tyto závody koní prostě nejsou nic pro mě", ještě jednou Fogarty, který se rád sází a hlavně rád vyhrává.

"Velmi rád bych se nechal posrat ptákem, kdybych věděl, že mně to přinese to potřebné štěstí, jak se to vykládá", během začátku sezony hodně "věřící" Chaz Davies.

"Při cestě pronajatým autem z letiště v Barceloně na závodní okruh jsem musel zastavit, abych dal přednost jednomu mladému chodci. Chvíli mně trvalo, než jsem zjistil, že to byl Marc Marquez", opět jednou Cal Crutchlow.

"Sním o něčem, jako je motokross národů, ale na silnici a to v kubatuře stocků. A kdo by byl favoritem? No Španělsko v sestavě Lorenzo, Pedrosa a Checa by bylo určitě hodně silné", nechal se slyšet Jonathan Rea.

John McGuiness při letošní TT: "Piloti MotoGP nemají koule zde startovat", načež Cal Crutchlow souhlasil: "McGuiness má pravdu", mimochodem britský pilot MotoGP Crutchlow žije právě na Isle of Man.

"Je možné se někde podívat na superbikové Superpole v TV? Mám 60 kanálů a žádnou šanci ho vidět LIVE. Bez Eurosportu UK jseš doslova ztracen. Jak je možno reklamně uspokojit některé chudé superbikové týmy", televizní komentátor a testovací pilot Aprilie Alex Hofmann na téma chybějících přenosů seriálu WSBK.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist