Bautista je zpátky, Španěl startuje v Sepangu na divokou kartu MotoGP™

Španěl Álvaro Bautista (38 let) jen nedávno obhájil titul mistra světa MS superbiků a dnes je připraven absolvovat závodní víkend MotoGP™ v Malajsii, kde nastoupí s týmem Aruba.it Racing na divokou kartu.

Álvaro Bautista startuje v sedle litrového prototypu Ducati Desmosedici GP týmu Aruba.it Racing s níž již letos závodil na divokou kartu na okruzích v Mugellu a Misanu testovací jezdec italského výrobce Michele Pirro. Bautista se vrací do paddocku MotoGP™ poprvé od roku 2018, kdy jel tehdy poslední závod sezony ve Valencii. Od roku 2019 je součástí MOTUL FIM Superbike World Championship, kde v roce 2022 a 2023 získal s Ducati titul mistra světa WorldSBK.

„Jsem rád, že budu závodit v Malajsii také proto, že Sepang je rozhodně jedním z mých oblíbených okruhů,“ uvedl Álvaro Bautista. „Příležitost jet po několika letech znovu s Desmosedici GP pro mě hodně znamená. Jsou to silné emoce. Jsem si jistý, že to bude dobrý víkend, také proto, že do Malajsie přijíždíme bez jakýchkoli očekávání, ale pouze s touhou odvést společně s týmem nejlepší práci.“

„Cílem je co nejdřív najít ten správný cit s motorkou, protože vzhledem k novému formátu víkendu není k dispozici moc času. Nebude to snadné, ale budu se snažit udělat maximum a užít si to. Je to bonus, který mi Ducati a Aruba.it poskytly za výsledky dosažené ve WorldSBK, a já bych ho chtěl co nejlépe využít,“ dodal závěrem Bautista.

Zatím je víkendová předpověď počasí pro Velkou cenu Malajsie hodně deštivá. Pokud nebudou podmínky ideální, je tu šance Álvara Bautisty předvést své kvality na mokrém povrchu a možná všechny překvapit zajímavým umístěním. Necháme se překvapit už v sobotu sprintem MotoGP™ a hlavním závodem, který je na programu v neděli.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist