Avintia Racing má nyní status satelitu Ducati

Tým Reale Avintia Racing v pondělí krátce oznámil, že prodloužili spolupráci s italským výrobcem Ducati na dalších několik sezon s tím, že odteď jsou satelitním týmem výrobce z Boloně. To znamená, že z čistě soukromé stáje nyní bude tým s výraznou podporou Ducati, což by mělo viditelně zlepšit konkurenceschopnost jezdecké sestavy Avintie.

O španělském týmu se během Velké ceny Valencie hodně hovořilo, protože spekulace posílaly do Avintie buď Danila Petrucciho z tovární stáje Ducati nebo Johanna Zarca o něhož má Ducati velký zájem, jen ho teď nemá kde umístit.

Johann Zarco uvedl, že potřebuje kvalitní tým a konkurenceschopnou motorku, což jaksi neviděl u Avintie. Proto byl ochoten odejít zpět do Moto2 a zaujmout místo po Alexi Márquezovi, který přestupuje k Repsol Hondě. Tým Van Der Stratena ale potřebuje hvězdu, protože belgický miliardář rád vyhrává a tím, že mu teď vzali jeho hlavní trumf se může klidně stát, že to zabalí a peníze dá do raději do jiného projektu.

Ducati má ale o Johanna Zarca opravdu velký zájem a na pondělní odpoledne měli ve Valencii domluvené jednání s Avintií a jezdcem samotným. Zatím je známo jen to, že Ducati posílila podporu soukromé stáje, ta bude jejich satelitem a pokud by si to Zarco rozmyslel, zřejmě bude mít k dispozici tu nejmodernější techniku. Ovšem to vše zřejmě na úkor Karla Abrahama, protože s Titem Rabatem Avintia letos podepsala dvouletou smlouvu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 8 Kč od 4 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
Sepacek přispěl 2 Kč
33.petr přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist