Skvělý trénink před Brnem

Patrik Vostárek vybojoval v severočeském Mostě třetí místo v závodě UEM Cup Superstock 600 a potvrdil tak roli současné české jedničky v této motocyklové kategorii.

Výborný trénink před závodem Mistrovství Evropy Superstock 600, který se bude konat na brněnském okruhu již příští týden, absolvoval motocyklový závodník Patrik Vostárek, jenž v barvách královéhradeckého týmu Intermoto Czech nastoupil v severočeském mostě do závodu UEM Cupu Superstock 600. V dramatickém závodě, ve kterém se postupně propracoval až na samé čelo, dojel nakonec Pražský jezdec na třetí pozici, když nestačil pouze na italské jezdce Fabrizio Pellizzona a Giuseppe Baroniho.
Oldřich Vostárek (manažer a otec jezdce):
Do Mostu jezdíme rádi, neboť je tam výborná atmosféra, příjemný management a technická trať s mnoha odlišnými typy zatáček. Také jsme potřebovali otestovat nějaké změny na stroji. V kvalifikacích bylo vidět, že tuto trať Patrik dobře zná a je schopen zajíždět rychlé časy i na pneumatikách, které nám jsou přiděleny ve WSBK, které jsou řekněme standardní a není možnost z výběru různých směsí. Ve druhé kvalifikaci vybojoval třetí pozici v první řadě, stejnou pozici poté i v závodě, který jsme pojali jako přípravu na blížící se WSBK v Brně.
Patrik Vostárek:
Závody v Mostě mám rád, v dobré konkurenci, která v naší třídě Superstock 600 byla, je radost závodit a když k tomu bouchnete šampaňské na stupni vítězů, nemá to chybu. Odstartoval jsem dobře a za chvíli byl ve vedení, po pár kolech mne předjel Ital Pellizzon na Triumphu a později ještě další Ital Barone, vzhledem ke stavu mých pneumatik si myslím, že třetí místo bylo maximum co jsem mohl dokázat. S výsledkem jsem spokojený, už mi ten pohár chyběl.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist