Testy IDM na Lausitzringu

Teplota těsně nad bodem mrazu, déšť a sněhové přeháňky negativně ovlivnily oficiální testy IDM během letošních Velikončních svátků na Lausitzringu.

První testovací den - v pátek - sice bylo sucho, ale maximální teplota byla pouhých 6 stupňů. V sobotu ale začalo pršet a teplota klesla k bodu mrazu. Většina špičkových týmů se proto rozhodla testy ukončit, neboť odpoledne začalo i lehce sněžit.

Už během pátku odcestoval Honda Holzhauer Racing Team s Karl Muggeridgem a Arne Todem, stejně jako Technogym BMW Racing Team s Michaelem Ransederem. A v sobotu je následovali další, tým Hertrampf s Dariem Giuseppettim a Saschou Hommelem a také Monster Yamaha Deutschland Team s Matějem Smržem a Lucou Hansenem. 

Promotér IDM "Bike Promotion" sice dal k dispozici oficiální časomíru, ale dosažené časy neměly žádnou odpovídající hodnotu, neboť většina týmů absolovovala pouze funkční testy.

V kubatuře superbiků byl nejrychlejším jezdcem Erwan Nigon (BMW) sledován Dariem Giuseppettim (Ducati), Vladimirem Ivanovem (Honda), Lucou Hansenem (Yamaha) a Arie Vosem (BMW). V supersportech bylo následující pořadí: Jan Bühn, Kevin Wahr, Daniel Puffe (všichni  Yamaha), Daniel Sutter (Kawasaki) a Dominik Vincon (Yamaha) - to bylo Top-5. A konečně v IDM125/Moto3 byli nejrychlejšími Christoph Beinlich a Luca Grünwald (oba Honda).

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist