Matěj Smrž startuje z pole position

Po závodu šampionátu IDM v Oscherslebenu týmy a jezdce čeká další podnik sezony, tentokrát na rakouském Red Bull Ringu. Český motocyklový jezdec Matěj Smrž podal minulý týden velmi dobrý výkon, když vyhrál letos svůj první závod. Na to by rád navázal v Rakousku a začal velmi dobře, protože mu patří pole position.

QP1 - Matěj začíná první kvalifikaci pozvolna a postupně se dostává do tempa. Stačí však deset minut a náš jezdec už zajíždí čas 1:29.121 se kterým překonává rekord okruhu a vévodí startovnímu poli! Ihned potom zajíždí Matěj do boxů. Na trati je v této době pouze Nebel, Resch a Buchner. Na okruh se Maty vrací asi dvacet minut před koncem první kvalifikace a hned ve svém prvním kole si zlepšuje mezičas v prvním sektoru. Poslední návštěv na pitlane jihočeský pilot se svým týmem naplánoval třináct minut před koncem a startovní číslo 25 tou dobou stále svítí na první pozici. Deset minut před koncem padá Gareth Jones, ale měl by být v pořádku. Návrat Matěje přichází v posledních minutách a přestože je na trati poměrně rušno, tak na pořadí se už nic nemění! Náš jezdec tedy drží provizorní pole. Skvělá práce Maty!

QP2 - Stejně jako v první rundě se Matěj rozjíždí hezky postupně. Jeho čas však po čtvrthodince zůstává stále neohrožen. Stejná situace je i deset minut před koncem tréninku. Podmínky na trati nedovolují další zrychlení a Matěj tak má slušnou naději na pole position. Čtyři minuty před koncem náš jezde naposled zajíždí do boxů a na pořadí se už opravdu nic nemění, což znamená jediné: Maty má pole! Gratulujeme.
K sobotnímu kvalifikačnímu úspěchu Matěj Smrž uvedl: „S pole position na Red Bull Ringu můžeme být spokojeni. Nikdo by to nečekal, ale je to tak...:-) Je ale důležité zůstat v klidu, jedno rychlé kolo je úplně něco jiného, jak šestnáct kol v závodě. Na zítřek máme všechno připravené, a když se nic nepokazí, můžu si určitě připsat dobré body!“

„První kvaldu jsem vyhrál a i druhou se nejelo špatně, ale spíš jsme ji využili a vyzkoušeli ještě jednu přední pneumatiku. Vzhledem k extrémně vysokým teplotám v odpoledních hodinách by mi opravdu zkazilo náladu, kdyby jel někdo rychleji, jak dopoledne..:-) Heslo dne: ´Jedna Monster příšera sežrala malýho červenýho býčka!´.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist