Broc Parkes doufá na šanci v superbicích

Broc Parkes zatím nenašel na rok 2013 práci. Ačkoliv má na svém kontě 32 podiových umístění, šest vítězství a dva tituly vicemistra světa v supersportech, tak zkušený Australan je ještě stále bez smlouvy na příští sezonu.

Už dlouho je Parkes otevřený všem šampionátům a kubaturám. Po průměrné sezoně s týmem Ten Kate Honda v supersportovém šampionátu - až 5. místo - ztratil svou sedačku v tomto týmu, když Ten Kate dal přednost šampionovi ME Superstock-600 Michaelu van der Markovi. Sponzor Pata pak s sebou přivedl jako druhého pilota Lorenza Zanettiho.

30-letý Parkes to samozřejmě zkoušel u různých týmů - jako třeba u našeho Intermota - a říká: "Racing PTR Honda mně nabídl místo, ale bez výplaty. Musel bych si rovněž platit cestovní výlohy. Nemám tolik peněz, abych mohl závodit zadarmo".
Parkes nezkrývá svůj velký zájem o závodní seriál "Superbike*IDM". Tam ale všechny týmy čekají na rozhodnutí Martina Bauera, zda kromě startů s wild card v MotoGP a v WSBK, nebude přece jen závodit i v IDM.

Australský jezdec je přes zimu doma na druhé části naší polokoule. Parkes se 19. ledna zúčastní závodu Flat-Track v Taree, severovýchodně od Sydney, který pořádá trojnásobný šampion superbiků Troy Bayliss (43). Zde budou na startu i Randy de Puniet (MotoGP), či Chris Vermeulen a Garry McCoy.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Libor Bedřich - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist