Vicemistrovský tým z IDM míří s wild card do MotoGP a WSBK

Racing Team Austria se nezúčastní šampionátu IDM 2013. Místo toho se plně koncentruje na start v MotoGP s wild card s bikem CR v Brně a také na tři závody s wild card v superbikovém šampionátu WSBK.

S Rakušanem Michaelem Ransederem se tým BMW okolo Fritze Schwarza a Andrease Bronnena jako Technogym-Racing stal vicemistrem IDM Superbike 2012. Mezitím se tým přejmenoval na Racing Team Austria a Michi Ranseder krátce po skončení šampionátu IDM odešel k týmu Honda Jense Holzhauera. Týmoví šéfové Bronnen a Schwarz se rozhodli v IDM dále nestartovat.

Dlouhou dobu trvalo jednání obou rakouských manažerů s krajanem Martinem Bauerem o sezoně IDM 2013. Jako druhý pilot byl dlouho uvažován Roland Resch. Ale ani z tohoto "mráčku nezapršelo".
Místo toho přišel předvánoční dárek v podobě wild card na závod MotoGP u nás na Masarykově okruhu, kde se tento rakouský tým představí s vlastním motocyklem CR. "Velmi nás tato nominace překvapila a potěšila", říká Bronnen, jehož tým se marně pokoušel dostat do stabilní listiny MotoGP/CRT na rok 2013.

Kromě toho plánuje stáj "Racing Team Austria" rovněž tři starty s wild card v superbikovém šampionátu: "Brno, Imola a Nürburging jsou pevně naplánovány", ujišťuje dále Bronnen a dodává: "Jako jezdec je momentálně plánován Martin Bauer." Ostatně jméno tohoto pilota schválila i Komise Grand Prix na svém zasedání minulý týden v Madridu.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist