Salač získal v Malajsii dva body za čtrnácté místo

Dnešní sedmnáctikolový závod kategorie Moto2 začal poměrně dramatickým pádem Manuela Gonzaleze. Jezdec i motocykl zůstali ve stopě, kolizi se naštěstí celé startovní pole stačilo vyhnout, mnozí však za cenu ztráty několika pozic. Také Filip Salač musel svůj Kalex narovnat a závod rozjížděl až z 26. místa. Šachovnicovou vlajku protnul nakonec na 14. pozici a připsal si další dva mistrovské body.

Malajská velká cena kategorie Moto2 odstartovala za velkého vedra a vysoké vzdušné vlhkosti. V průběhu závodu došlo k několika pádům a startovní pole se roztrhalo na několik skupin. Filip Salač postupoval k bodovým pozicím, v šestém kole byl už na patnácté příčce. V závěru závodu se po chybě Lopeze posunul na konečné 14. místo.

„Start se mi celkem podařil, bohužel hned mezi první a druhou zatáčkou spadl Gonzalez a musel jsem se vyhýbat venkovní stopou. Jezdci, kteří byli na vnitřku, toho využili a předjeli mě. Při nájezdu do čtvrté zatáčky jsem byl skoro poslední. Pak to byla trochu stíhací jízda. Když mě předjel Arbolino, zkoušel jsem se ho držet, ale neměl jsem úplně nejlepší pocit z motorky a ke konci závodu se opět přihlásil arm pump. Pak už jsem se snažil hlavně dojet. Spokojený pochopitelně nejsem, ale dva body jsou lepší, než výsledky z minulých třech závodů. To nejhorší snad máme za sebou, už se těším na Katar a Valencii, kde to mám rád. Díky všem za podporu,“ zhodnotil závod v Malajsii Filip Salač #12.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist