Rins má po operaci a chce stihnout závod v Británii

Průběžně druhý jezdec mistrovství světa Moto2 Alex Rins si ve středu při tréninku zlomil klíční kost a o den později absolvoval v Barceloně operaci. Tu provedl Doktor Xavier Mir z kliniky Dexeus, který španělskému jezdci zlomenou kost fixoval titanovou destičkou a šrouby.

Zlomená klíční kost je pro Alexe Rinse poměrně dost zásadní komplikace. Je to jezdec, který bojuje o titul mistra světa, takže v každém závodě musí jet na sto procent a pokud možno využít každé chyby, kterou mu lídr Johann Zarco nabídne. Nyní to ale vypadá, že minimálně v Británii bude ve výhodě Francouz.

Zlomenou kost operoval zkušený lékař Dr.Mir, který ve čtvrtek po zákroku uvedl: „Operovali jsme Alexe, abychom fixovali zlomenou levou klíční kost. Zlomenou kost jsme srovnali a vložili titanovou destičku s šesti šrouby.“

Alex Rins zůstal v nemocnici přes noc a od pondělí by měl začít s rehabilitací. Nutno dodat, že už v pátek 2.září 2016 startuje dvanáctý podnik sezony Velká cena Velké Británie prvními volnými tréninky.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist