Ranseder: Na Moto2 nemám dost peněz

Jediný rakouský jezdec v seriálu Grand prix v loňském roce, Michael Ranseder, nezískal místo v kubatuře Moto2 na letošní sezónu a proto se i nadále musí spokojit se závoděním v IDM, i když v jiné kubatuře, než doposud.

Německý vicemistr supersportů 2010, rakouský jezdec Michael Ranseder, startoval ve druhé polovině loňské sezóny v několika závodech Grand Prix v kubatuře Moto2 v německém týmu Kiefer Vector Racing a v sedmi absolvovaných závodech získal sice jen 4 mistrovské body (34. místo), ale upozornil na sebe především 7. místem v kvalifikaci na okruhu Phillip Island. Pak dokonce při posezonních testech ve Valencii na okruhu Ricarda Torma testoval některé motocykly jako MZ, MotoBi-TSR či Bimota, ale plány na kompletní sezónu 2011 v Moto2 musel "Michi" minimálně na 1 rok odložit.

V nedávných dnech pak testoval 24-letý Ranseder nový prototyp KTM Moto3 na dráze v Cartageně, ale nyní se už vrátil do normálních všedních kolejí a zamýšlí se nad svým závoděním v sezóně 2011.  

"Kvůli Moto2 jsem řadu nocí nespal, měl jsem velmi dobré nabídky od různých týmů, ale finanční riziko bylo příliš velké. Přece nemohu na konci roku zaplatit z vlastní peněženky 350 000 Euro! Téma supersportů v IDM už dávno padlo ze stolu na zem, je to zbytečně drahé a mediální efekt pro sponzory není odpovídající, a tak pojedu asi ve stejném závodním seriálu kubaturu superbiků s motocyklem BMW. Jediným sporným bodem je doposud téma elektroniky (v loňském roce jel totiž jezdec Werner Daemen elektroniku od továrního týmu BMW z WSBK - pozn. autor) a o tomto zatím stále nejsme ve smlouvě jednotni", říká vicešampion IDM v supersportech z loňského roku.   

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist