Nebyl to malý pád, říká k nehodě v tréninku Salač, jehož cílem je postup do Q2

Nejvzdálenější závod mistrovství světa MotoGP je na programu už tento víkend. U protinožců je také Filip Salač, kterému se na loňské Australian Grand Prix dařilo. Český jezdec se letos zařadil do nejlepší světové desítky a před aktuálním podnikem drží se 108 body průběžné osmé místo.

V úvodním volném tréninku zajel jezdec týmu QJ Motor Gresini Racing okruh na Phillipe Islandu v čase 1:34.397, což znamenalo 16. místo a ztrátu +1,603 sekundy na prvního Aldeguera. „Začali jsme poměrně dobře, zajížděl jsem slušné časy na tvrdší sadě gum,“ komentoval první trénink Filip Salač. „Pak jsme nasadili nové měkké pneumatiky na time atack, ale bohužel jsem ve druhém kole vlastní chybou upadl. Najel jsem na vysoký obrubník a zavřel se mi předek. Nebyl to úplně malý pád a jsem docela potlučený. Bohužel se přitom zlomilo řidítko, nemohl jsem pokračovat a přišel asi o dvacet minut.“

Následující druhý trénink nepřinesl zlepšení, Filip nedosáhl ani na svůj čas z první jízdy a o přímý postup do druhé části kvalifikace bude muset bojovat v závěrečném třetím tréninku. „Ve druhé jízdě jsem potřeboval vyzkoušet motorku a dostat se po pádu do tempa. Vyměnili jsme pneumatiky a přišel problém s přilnavostí na zadním kole. Upravili jsme proto nastavení, ale bylo to ještě horší. Zjistili jsme, že se zadní pneumatika rychle přehřívá a musíme tak udělat v nastavení přesný opak. Výchozí pozice není dobrá, ale vím, že máme rychlost a zítra se pokusím zabojovat o hlavní kvalifikaci,“ dodal Salač.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist