Montáže Brož Racing po úvodních dvou trénincích

První den tréninků na Grand Prix České republiky v Brně znamenal pro Montáže Brož Racing Team a jezdce Anthony Westa hledání nastavení pro suchou trať. Při testování minulý týden jsme sice najezdili přibližně padesátku kol, ale za deště a na mokré trati.

Čtvrtek byl ve znamení příprav našeho motocyklu Suter MMX2, to znamená zejména montáž motoru a elektroniky. Dle pravidel nejsou tyto díly naše, ale máme je zapůjčené pouze na závod. Dále jsme předělávali nastavení z mokré varianty, kterou jsme zde jeli při testech, na suchou variantu.

Dnes ráno byla nad okruhem mlha a chladno. První volný trénink začal za suchého a chladného počasí a v průběhu přišly drobné přeháňky. V tomto tréninku, respektive celý dnešní den jsme upravovali nastavení podvozku a elektroniky. V oblasti elektroniky připravujeme zcela nové mapy, protože motor i ECU jsou odlišné od toho, co běžně používáme a naše mapy jsou zde nepoužitelné. Nejlepší čas dopoledního tréninku zajel Anthony v první části, než přišly přeháňky.

Do odpoledního druhého volného tréninku, který se jel již za slunného a teplého počasí, jsme provedli další změny na podvozku a elektronice. Zaměřili jsme se hlavně na problém vibrací, které se projevují při průjezdu zatáčkou. Anthony v tomto druhém tréninku mírně zlepšil čas z dopoledne na 2'06,081 sekundy, s kterým obsadil 29. místo.

Pro zítřejší den připravujeme další změny na základě vyhodnocení zaznamenaných dat a pocitů Anthonyho. Věříme, že nám zítřejší den přinese další zlepšení dosažených časů a posun ve výsledkové listině směrem vzhůru. Děkujeme všem našim partnerům a fanouškům za podporu a držte nám nadále palce!!!

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist