Moc mě to mrzí, dlouho jsem nebyl takhle zklamaný, prozradil Salač

Předpověď meteorologů se naplnila a nad australským ostrovem Phillip Island zavládl vítr a déšť. O tom, že to nebude jednoduché, se přesvědčil například Pedro Acosta, který upadl už v zaváděcím kole. Filip Salač startoval až z osmnáctého místa, na startu se neodlepil úplně ideálně, ale potom se začaly dít velké věci. Už v průběhu prvního okruhu byl druhý za Garciou. Pak ale přišlo čtvrté kolo, nepříjemný highsider, po kterém český jezdec opouštěl trať na nosítkách. Naštěstí bez zranění, ale o to s větším zklamáním.

Nebyl však zdaleka jediný. Na zemi se ocitlo celkem deset jezdců a zejména čtvrté a páté kolo by se dalo nazvat pohromou favoritů. V ranním warm-upu zajel český jezdec týmu QJ MOTOR GRESINI RACING sedmnáctý čas. „Podmínky byly dnes opravdu obtížné. Ve warm-upu jsem měl dobrý pocit z motorky, jako jediný jsem obul tvrdou mokrou směs, protože ta měkká byla po šesti kolech špatná, což jsem předpokládal. Takže jsem se rozhodl pro stejnou konfiguraci i na závod,“ uvedl Filip Salač.

I když se na startu neodlepil úplně ideálně, už v první zatáčce předjel několik soupeřů a v dalších sektorech se dokázal probojovat až na druhé místo za vedoucího Garciu. „Bylo to super, podařilo se mi předjet hodně jezdců a dostal se až na druhou pozici. Snažil jsem se neudělat nějakou chybu a netlačil úplně na pilu, protože před námi byl ještě celý závod. Věděl jsem, že budu mít ke konci výhodu tvrdé pneumatiky,“ prozradil český jezdec.

V té chvíli už byl na zemi například Baltus, Binder nebo Van Den Goorbergh. Ta největší pohroma ale přišla ve čtvrtém kole. V rychlé pravé zatáčce spadl nepříjemně doposud vedoucí Garcia a metr od něho skončil po několika kotrmelcích v kačírku také Filip Salač. „Garcia udělal chybu, lekl jsem se a šel víc na vnitřek do většího náklonu. Chytil jsem podobně jako on highsidera a tím to pro mě skončilo. Moc mě to mrzí, dlouho jsem nebyl takhle zklamaný. Kdybych ustál pár dalších kol v klidném tempu, mohl jsem si z Austrálie odvést pohár. Ale na kdyby nehrajeme a na druhou stranu to mohlo být horší. Naštěstí nemám nic zlomeného, i když mě koleno a hlava dost bolí. Nebyl to úplně lehký pád, praskla i přilba. Těším se do Thajska, kde se mi před rokem podařilo získat první podium v motodvojkách,“ dodal Salač závěrem.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist