Luis Salom podlehl zraněním

Španělský závodník Luis Salom ve druhém tréninku třídy Moto2 havaroval ve dvanácté zatáčce okruhu Catalunya v Barceloně. Jezdec týmu SAG zůstal ležet na zemi a postupně byl v péči zdravotní služby, která byla okamžitě přítomna plus krátce na to zasahovaly dva sanitní vozy a vrtulník.

Po dlouhé době, kdy zdravotníci bojovali o život Luise Saloma přímo na dráze, došlo vzhledem k jeho vážnému stavu k rychlému převozu do nedaleké nemocnice. Tam podstoupil okamžitou operaci, ale i přes maximální snahu lékařů Luis Salom v 16:55 hodin místního času svým zraněním podlehl.

Čest jeho památce.
 

Kariéru v mistrovství světa Luis Salom odstartoval v roce 2009. Celkem tři sezony byl jezdcem Aprilie v třídě do 125ccm. Nejlepší období absolvoval jako jezdec nové třídy Moto3. V roce 2012 získal v barvách týmu RW Racing GP své první vítězství a sezonu uzavřel s titulem vicemistra světa. O rok později byl jezdcem týmu Red Bull KTM Ajo, vyhrál sedm závodů a skončil celkově třetí. Od roku 2014 závodil v třídě Moto2. Premiérový ročník jel s týmem Pons, dvakrát bodoval na stupních vítězů a sezonu dokončil osmý. Letos Salom poprvé závodil s týmem SAG a hned na úvod získal druhé místo v Kataru. Po šesti kolech sezony byl Španěl desátý v průběžném hodnocení šampionátu. V srpnu by Luis Salom oslavil pětadvacáté narozeniny.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):



TOPlist