Julian Simon propuštěn z nemocnice

Španělský vicemistr světa Moto2 Julian Simon byl propuštěn z madridské nemocnice "USP Hospital San José de Madrid", kde se u známého specialisty na motocyklové zlomeniny Dr. Angela Villamora podrobil okamžitě po závodě Gran Premio de Aragón menší operaci.

V pondělí po "Gran Premio de Aragón" byl pilot týmu Mapfre Aspar operován Dr. Angelem Villamorem v "USP Hospital San José de Madrid", kde mu byly odstraněny titanové destičky a šroubky, aby se rána mohla sama úplně zhojit. Jedna kostička, která naopak ještě není úplně srostlá, byla naopak vyztužena mini-titanovými destičkami.

Do pondělí, kdy bude Simon znovu v nemocnici na kontrole, byl Simonovi nařízen striktní klid, a nesmí svou zraněnou pravou nohu vůbec zatěžovat. Potom bude jasno, zda je rána už úplně zahojena a Simon může začít s fyzioterapií u Luise Garcii. Je pravděpodobné, že "Julito" bude muset vynechat příští závod MS v japonském Motegi.

Julián Simón: "Operace proběhla velmi dobře a také rehabilitace se zdá, že je pozitivní. Poslední tři dny jsem dostal antibiotika a nohu jsem musel mít položenu ve zvýšené poloze, aby krev dobře cirkulovala. Operace nebyla tak náročná, ale rána mě hodně bolí. Jsem rád, že Dr. Villamor dokázal to, co mě v posledních týdnech hodně trápilo, odstranit. Několik šroubků mně bylo vyňato a přitom bylo zjištěno, že je stále ještě malá zlomenina. Jakmile se zahojí i ta, tak se pokusím co nejrychleji vrátit do paddocku".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist