Grand Prix Sachsenring - kvalifikace Moto2

Italský jezdec Andrea Iannone vyhrál kvalifikaci Moto2 víc než suverenním způsobem. Karel Abraham skončil 11., což znamená 3. řadu startovního roštu, Lukáš Pešek 33., řada 9.

V nové kubatuře Moto2 si byli všichni zajedno, na této trati je dobrá startovní pozice základem k tomu, přežít ve zdraví první zatáčku v závodě. Pole position si zajistil víc než suverenním způsobem jasný král posledních závodů a tréninků Ital Andrea Iannone časem 1.28.982 před domácím překvapením Arne Todem (+ 0.673, vedoucím jezdcem šampionátu Toni Eliasem (+ 0.682) a Julianem Simonem (+ 0.776).  


Druhou řadu si vyjeli Maďar Gabor Talmacsi (+ 0.790), Ital Simone Corsi (+ 0.848), Němec Stefan Bradl (+ 0.936) a Japonec Shoya Tomizawa (+ 0.985). A třetí budou tvořit Švýcar Dominique Aegerter  (+ 1. 046), Španěl Alex Debon (+ 1.122), náš Karel Abraham (+ 1.128) a Ital Roberto Rolfo.  


„Zajel jsem letos nejlepší kvalifikační výsledek, ale mohlo to být lepší. Jenže mé obavy se vyplnily. V úvodu kvalifikace ještě šlo zajet rychlé kolo, ale pak už ne. Jezdci vyčkávali a nebyl prostor se zlepšit. Jednou jsem navíc vyjel z trati a pak jsem málem spadl. Příjemné bylo, že se dnes ochladilo. Na okruhu také ubylo pádů. V neděli budu startovat znovu ze třetí řady a uvidíme, jak to vyjde. Loni jsem tady zajel v kvalifikaci na mokru dokonce pátý nejlepší čas, ale pak jsem měl smůlu v závodě. Startovalo se na suchu a já jezdil kolem sedmého místa, ale pak se rozpršelo a závod byl přerušen. Přeháňka sice ustala, ale my jsem zariskovali a nechali už nazuté mokré pneumatiky. Trať ale oschla a já zajel do boxu, protože nemělo cenu dál pokračovat. Ztratili jsme závod, kdy to vypadalo, že v pohodě dojedu v první desítce. Tak snad smůlu na Sachsenringu letos konečně překonám.“
řekl Karel Abraham.

Druhý náš jezdec Lukáš Pešek skončil 33., - 9. řada se ztrátou 2.089 sekundy na Iannoneho: „Na začátku tréninku jsem předjížděl v pomalé dvojkové zatáčce, a jak jsem zaklapl plyn, uklouzlo mi zadní kolo a následoval pád, který jsem moc nečekal. Bohužel to kromě motorky, kterou mechanici opravovali přes půl hodiny, odnesla i levá noha. Dost mě to pak v kvalifikaci bolelo, nemohl jsem pořádně ohýbat kotník a při jízdě tlačit do stupačky tak, jak bych potřeboval. Dostal jsem masti a teď mám kotník v zábalu z bahna. Uvidíme, jak se to do zítra vyvine, ve warm-upu to zkusím a pak se rozhodneme, jestli nastoupím do závodu.“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist