Elena Rosell: Splnila jsem si cíl

Španělka Elena Rosell se jako první žena v historii kvalifikovala do závodu Moto2 a splnila si tím svůj cíl. Navíc v závodě samotném dojela do cíle na 33. místě, aniž by byla vítězem Marquezem předjeta o celý okruh.

Španělka Elena Rosell psala na domácím okruhu v Aragonu historii motocyklových závodů. Po své nepříliš úspěšné premiéře v Assenu se stala první ženou - samozřejmě i první Španělkou, která viděla šachovnicový praporek v závodě Grand Prix v kubatuře Moto2. A po Němce Katje Poensgen teprve druhá žena, které se to podařilo ve střední kubatuře závodů Grand Prix.
Elena Rosell byla spokojená už po kvalifikaci, neboť se ztrátou 5,5 sekundy se do závodu - na rozdíl od Assenu (viz snímek) - kvalifikovala. "Čeká mě ještě hodně práce, ale zlepšuji se každým tréninkem. Cítím, že se dokáži ještě stále zlepšovat. Potřebuji více zkušeností a také více důvěry v motocykl Moto2. Můj cíl pro závod je stále zyvšovat tempo a hlavně ho dokončit. Sen, stát jednou na startovním roštu závodu Grand Prix, se mně tak splnil. Jsem hrozně šťastná, ale také realistická. Vím co mohu dokázat, ovšem jen to, být zde, je fantastické", říkala po sobotní kvalifikaci Elena Rosell.
"Neudělala jsem žádnou chybu, a to je pozitivní. Dodalo mně to hodně sebedůvěry do dalšího závodu Grand Prix. Jinak závod byl hodně dlouhý, tedy delší, než jsem zyvklá. Koncentrovala jsem se na udržení vlastního tempa. Jezdila jsem za jedním jezdcem z Kataru a to byl můj stěžejní bod. To, že jsem se mu začala přibližovat, mě motivovalo stále více a více. Jiank jsem si závod opravdu užívala. Problémy mně ale dělal velký vítr, to se ještě musím naučit v něm jezdit. Doufám, že to nebyl můj poslední start v Grand Prix", komentovala své včerejší závodění jezdkyně týmu Aspar, jinak jezdící španělské mistrovství v kubatuře Stock Extreme.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist