Carmelo Morales místo Wargaly

Vedoucí jezdec španělského šampionátu Moto2, 32-letý Carmelo Morales, pojede za tým Desguaces La Torre G22 motocykl Moriwaki MD600 místo Poláka Lukasze Wargaly, který má sponzorské peněžní problémy.

Carmelo Morales jezdí letos španělský šampionát za tým Gigaset Laglisse a naposledy vyhrál závod Moto2 v Aragónu. Rodák z Castellar del Valles má na svém kontě celkem tři tituly mistra Španělska v kubatuře "Stock Extreme" a jeden v Moto2 a dvakrát byl vicemistrem Španělska. Jinak má na svém kontě rovněž tři tituly mistra Evropy.
Vloni startoval Carmelo Morales ve třech závodech mistrovství světa Moto2, a to v Barceloně, Estorilu a ve Valencii. První závod jel jako náhradník za zraněného Axela Ponse a po 6. v kvalifikaci se šasím Kalex za tým Tenerife 40 hrůzostrašně havaroval přímo na cílové pásce v posledním kole při souboji o 7. místo s Kenny Noyesem. Další dva závody jel v týmu Racing Germany místo Arne Todeho, v Estorilu dojel jako 20. (Q-16.) a ve Valencii pro pád nedojel (Q- 8.). 
"Byl jsem konečně odvděčen za tu dřinu mnoha roků, za svá vítězství, neboť jsem se nikdy nevzdal a snil jsem o tom, že jednou pojedu mistrovství světa", řekl pro španělský web Carmelo Morales, který tak bude v rodiném týmu Nietových týmovým spolujezdcem Itala Raffaela de Rosy a tento týden bude testovat v Aragónu a jeho první start je naplánován na barcelonský okruh Montmeló.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist