Anthony West zůstává u MZ

Tovární tým MZ-RE Honda ze Zschopau, který jezdí mistrovství světa Grand Prix v kubatuře Moto2, bude mít v sezóně 2011 složení Němec Max Neukirchner a Australan Anthony West.

Nyní je to jasné, k už původně nominovanému Němci Maxi Neukirchnerovi (přichází ze světa superbiků) byl nyní oznámen druhý jezdec. Nebude to tedy původně uvažovaný Arne Tode (testoval motocykl MZ-RE Honda ve Valencii), nýbrž staronový pilot této značky Anthony West, letos nejlépe 7. v Estorilu a 23. v celkovém pořadí MS kubatury Moto2.

"Arne Tode je jistě skvělým testovacím pilotem, ale Anthony West dokáže na mokru vyhrát závod", řekl k výběru jezdců ex-pilot Grand Prix Martin Wimmer, šéf továrního týmu ze Zschopau GmbH (MZ). Navíc nabídnout Westovi smlouvu, byla i morální povinnost Wimmera: "Anthony dokázal v těch nejtěžších časech pro MZ (například 7. místo v Estorilu zajel West s vypůjčeným výfukem od týmu Kiefer Racing) třikrát v Top 10".

Týmový manažér Peter Rubatto bude zodpovědný nejen za stáj MZ Motorsport Moto2, nýbrž povede administrativně i druhý tým MZ-Moto2, který bude jezdit španělský šampionát CEV a který tak bude testovacím týmem pro tým Grand Prix.

Technický vývoj motocyklu MZ-RE Honda bude nově zajišťovat Ital Marco Nicotari a jeho firma ProRide, když v italské Lucce bude také během sezóny hlavní sídlo tohoto týmu. 

Už koncem října oznámil Martin Wimmer uzavření smlouvy s německým jezdcem Maxem Neukirchnerem, který bydlí v městečku Stollberg, tedy asi 30 kilometrů od továrny MZ. Sasík Neukirchner má za sebou dva hodně nešťastné roky v seriálu WSBK, ovšem přesto dostal nabídnutou smlouvu. V minulých dnech také motocykl MZ-RE Honda několikrát testoval a říká: "V prvních kolech jsem měl pocit, že sedím na stopětadvacítce, tak málo místa tam totiž bylo v porovnání se superbikem. Po tom všem, co jsem letos o MZ slyšel, tak jsem očekával jen to nejhorší. Ale není to pravda, že by se na tomto motocyklu nemohlo závodit. Jen nás prostě čeká hodně práce".

Jelikož od 1. prosince platí pro všechny týmy Moto2 oficiální zákaz testování, takže  jak Neukirchner, tak i West budou ještě v tomto týdnu testovat některé nové díly v Jerezu a potom Neukirchner sám pojede ještě v Almerii a v Barceloně.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist