Andrea Iannone má hodně sebedůvěry

Ital Andrea Iannone se sice stále ještě smutně ohlíží za závodem v Portugalsku, kde přišel o umístění v samé špičce závodu kubatury Moto2, ale v Le Mans chce vše napravit.

Po divácky hodně zajímavé stíhací jízdě se italský pilot Moto2 Andrea Iannone - na gridu stál jako 14. - dostal ze 16. pozice po prvním kole závodu v Estorilu postupně dopředu - 5. kolo - 10.,  o 4 kola později dokonce na 5. pozici, o dalších 5 kol byl třetí a ve 22. kole pak už vedl! Vzápětí ale jezdec týmu Speed Master spadl, propadl se na místo 11.  a závod nakonec dokončil jako 13., tedy za 3 mistrovské body.
Takže Iannone, v Kataru druhý - v Jerezu první, je nyní o 13 bodů za Bradlem jako druhý v průběžném pořadí. "Hodně mě to mrzí, hlavně kvůli týmu, ty poslední kola v Estorilu. Hlavním problémem bylo špatné postavení na startu. Nebylo pak vůbec jednoduché, dostat se dopředu. Navíc Estoril není zrovna okruh, kde se lehce předjíždí. A na cílové rovince jsem vždy ztrácel při výjezdu z poslední zatáčky", říká pilot nového týmu v šampionátu, který vede Rossiho přítel  Alessio "Uccio" Salucchi. 
"Je to úplně jednoduché, musím v Le Mans a potom v dalších závodech vybojovat lepší pozici na startovním roštu", říká jezdec s motocyklem Suter MMXI a dodává: "Prostě musíme už pro kvalifikaci zlepšit nastavení motocyklu. Bradl sice vede šampionát, ale máme za sebou teprve tři odjeté závody. Mám hodně sebedůvěry, neboť jsme dokázali, že náš motocykl je konkurence schopný, to je úplně bezpochyby", říká dále Iannone, který vloni  skončil v šampionátu Moto2 na 3. místě a tři loňské závody dokonce vyhrál. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist