Začala "válka" mezi KTM a Hondou, zatím jen slovní

Ačkoliv šampionát Grand Prix je teprve na samém začátku, tak už oba dva válečné tábory zbrojí. Zatím sice jen slovně, ale je jasné, že získat první historický titul v Moto3 je otázkou velké prestiže...

Viceprezident HRC Shuhei Nakamoto obvinil v médiích rakouskou továrnu KTM, že nedodržuje daný reglement a že německý jezdec Sandro Cortese má od KTM specialní motory, které žádný jiný z jezdců KTM nedostane.
Odpověď Pita Beirera - Head of Motorsports v KTM - na sebe nedala dlouho čekat: "Neporušejeme pravidla. U nás jsou všechny motory identické. To se může každý přesvědčit, hrajeme s otevřenými kartami. Zda ale u Hondy má Maverick Viňales stejný motor jako Toni Finsterbusch, to bych se hodně rád nejdříve podíval".
Na "každém šprochu pravdy trochu", už v Le Mans dostali 4 z 21 pilotů Hondy ve startovním poli nové motorové updaty. Jednalo se o pružiny ventilů a o vačkové hřídele. A jména jezdců, první tři v korigovaném žebříčku HRC: Maverick Viňales, Romano Fenati a Alex Rins a k nim "testovací" jezdec Miguel Oliveira.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist