Výkon v kvalifikaci dává Kornfeilovi naději na bodovaný výsledek

Český závodník Jakub Kornfeil má za sebou tréninky a kvalifikaci na Velkou cenu Francie. V kombinaci časů tří tréninků obsadil třináctou příčku a v kvalifikaci zajel osmnáctý čas s tím, že na prvního ztratil něco přes osm desetin. Do závodu startuje ze sedmé řady ale vzhledem k tomu, jak dokázal zajet v kvalifikaci, je před startem pozitivně naladěn.

V kvalifikaci patřil Jakub Kornfeil mezi první, jenž překonali hranici minuty a čtyřiačtyřiceti sekund. Po úvodních jedenácti minutách byl s časem 1'43,857 sekundy druhý. Po zastávce v boxech Jakub vyrazil do svého druhého vyjetí. Reagoval dalším zlepšením na 1'43,671 sekundy, což jej vyneslo zpátky mezi nejrychlejších pět. Pokusy o další progres ale nebyly úspěšné a Jakub zamířil ke svým mechanikům v době, kdy mu patřil osmý čas. Krátce poté začalo pršet a zdálo se, že je se zlepšováním konec. Vysvitlo ale slunce a nakonec počasí nemělo na výsledné časy žádný vliv. Závěr kvalifikace patřil klasicky bitvě o nejrychlejší časy a Jakub Kornfeil obsadil osmnáctou pozici s časem o 0,858 sekundy pomalejším než jaký byl třeba na pole position.

„Kvalifikace byla první suchý trénink a v jejím průběhu jsme o sobě dali pořádně vědět, což je určitě skvělé,“ uvedl Jakub Kornfeil. „Několikrát jsem se ukázal mezi nejlepšími pěti, což je určitě pozitivní znamení. Co mě mrzí, je ten konec. Tam jsem se už nedokázal zlepšit. V posledním vyjetí jsem první kolo jel pomalu a ve druhém jsem měl před sebou Arbolina a McPheeho.“

„Oba jsem stahoval a říkal jsem si, že to teď musí vyjít. Jenže jsem se za nimi zdržel a ani toto kolo nevyšlo. Je to škoda, určitě tam byl větší potenciál. Každopádně je to letos suverénně nejlepší kvalifikace. Neztratili jsme tolik a letos poprvé jsme pod vteřinovou ztrátou. Zítra by nás dle předpovědi měl čekat suchý závod, tak doufám, že konečně přivezeme body."

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist