Těsně před Aragónským startem

Zkušený Španěl Sergio Gadea se hodně překvapivě rozešel s týmem Blusens by Paris Hilton Racing a místo v dosavadních stopětadvacítkách pojede už od Aragónu závěrečné závody světového šampionátu v kubatuře Moto2.

Ani dvě podiová umístění v Kataru a v Assenu nezachránila zkušenému Španělovi Sergiovi Gadeovi - osmý v aktuálním pořadí MS stopětadvacítek - místo v týmu "Blusens by Paris Hilton Racing" do konce sezóny po boku Mavericka Viňalese. Zatímco Gadeu nahradí v malorážkách Josep Rodriguez (17 let) - původně měl startovat s wild card za tým Wild Wolf RACC MS, tak samotný 26-letý zkušený jezdec (131 startů v GP, 125 ccm-114, Moto2-17) rovněž dlouho bez motorky nezůstal. Bude totiž dalším jezdcem, který se představí v rodinném týmu Nietových, a po Italu Raffaelovi de Rossovi a svém krajanovi Carmelo Moralesovi pojede motocykl Moriwaki MD600 za už uváděnou stáj Nietů "Desguaces La Torre G22".
Jinak v Misanu se zranil nejlepší z itálů v této kubatuře Simone Grotzkyj Giorgi - 14. v tabulce MS - a v týmu Phonica Racing ho nahradí mladší krajan Manuel Tatasciore.

Švýcarský talent Damien Raemy pojede ve stáji Caretta Technology uvolněný motocykl KTM - naposled ho v Misanu jel lídr německého šampionátu IDM Jack Miller - jako týmový kolega Francouze Alexise Masboua.
Teprve oficiální lékař závodu rozhodne, zda budou startovat z brněnského warm upu zraněný Španěl Luis Salom a finský teenager Niklas Ajo, který se zranil v Indianapolis.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist