Terol: Stejně bych asi vyhrál

Dramatický závod "dvác" se skončil v Misanu těsným vítězstvím lídra šampionátu Španěla Nicolase Terola, který o pouhých 22 tisícin sekundy porazil svého největšího soka v mistrovství světa Francouze Johanna Zarca.

Dramatický závod Grand Prix San Marina, který rozhodla až cílová kamera: lídr šampionátu Nico Terol je ale názoru, že Zarcovo ohlédnutí nazpět závod nerozhodlo.

Počáteční fáze závodu v Misanu naznačovala, že se bude jednat o jasné vítězství vedoucího jezdce MS Nica Terola způsobem start - cíl. "Viděl jsem, že Zarco špatně odstartoval, tak jsem se soustředil na to, abych projel perfektně první zatáčku. Moje strategie byla, hned od samého začátku si vyjet náskok a to se mně podařilo na 100%", říká o úvodní části závodu Terol.
V MS druhý Johann Zarco dlouho srdnatě bojoval proti jezdci na Aprilii, ovšem na cílové rovince se pilot s motocyklem Derbi dvakrát ohlédl a opět tak pohřbil naději na své první vítězství v závodě Grand Prix.
"Po několika pokusech ujet, jsem změnil svou taktiku a nechal se Zarcem předjet. Tím jsem chtěl zjistit, jak je ve skutečnosti silný. Několikrát jsme se předjeli a já jsem zjistil, že v posledním sektoru tratě jsem rychlejší než on. Poslední zatáčku jsem prostě dokázal jet lépe. Tak jsem ho ještě jednou předjel, ale on hned kontroval. A tak jsem se schválně zařadil do poslední zatáčky těsně za něho a vyjel z ní daleko lépe než on. Nevím ovšem, proč se krátce před cílovou páskou ohlédl, ale myslím si, že bych ho stejně porazil", říká přesvědčivě Nicolas Terol, který nyní vede MS s dostatečným náskokem 31 bodů.

Přesto tento náskok ani jezdce a ani jeho tým nijak neuspává, ba naopak: "Byl to skvělý závod a perfektní vítězství. Z Misana odjíždíme plní nových nabitých sil a se dvěma po sobě jdoucími prvními místy. Ovšem tímto směrem musíme pracovat i nadále. Můj tým a já pracujeme momentálně opravdu perfektně, a já bych jim chtěl poděkovat za svou doposud nejlepší sezónu ve stopětadvacítkách. Cílem je Aragón a třetí vítězství v řadě", těší se do Aragónu jezdec Asparova týmu a aktuální vicemistr světa.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist