Němci proti Cortesemu

Ne všichni z Německa fandí pochopitelně skutečnosti, aby se aktuální lídr šampionátu Moto3 Sandro Cortese smál i na konci letošního šampionátu. Ale následující příhoda je už trochu za limitem.

Pokuď se podíváme na současný bodový stav nové kubatury Moto3, tak je zřejmé, že pokud se nic nepředvídaného nestane, rozhodne se o prvním historickém titulu mezi zkušeným Němcem Sandrem Cortesem - jede už svou 8. sezónu v Grand Prix - z týmu Aki Ajo Motorsport a mladým Španělem Maverickem Viňalesem ze stáje Avintia Blusens, neboť aktuálně třetí v pořadí Luis Salom už na tuto dvojici ztrácí 60, resp. 51 bodů.

Dosavadní průběh sezóny probíhal následovně, Cortese (22 roků) doposud bodoval ve všech závodech, když nejhůře dojel jako 6. v deštivém Le Mans, kde nechtěl riskovat, a se dvěma prvními místy, dvěma druhými a čtyřmi třetími vede šampionát o 9 bodů před svým velkým soupeřem Maverickem Viňalesem (17 let). Ten sice vyhrál letos už pět závodů Grand Prix a jednou skončil druhý, ovšem jednou vůbec nedojel a jednou body nezískal.
Nyní doslova neuvěřitelnou historku vypráví německý šéf týmu Racing Team Germany Dirk Heidolf o tom, že byl Viňalesovým týmem Avintia Blusens požádán, aby jezdec stáje RTG Luis Rossi pomohl v boji o titul španělskému pilotovi M. Viňalesovi! Ještě šokující byla ale Heidolfova odpověď: "To uděláme v každém případě!". Důvodem jeho odpovědi je totiž skutečnost, že RTG a Cortese mají po loňské sezóně mezi sebou nevyřízené účty (Cortese závodil za RTG), neboť Sandro nezaplatil týmu všechny slíbené sponzorské peníze. 

Je ale otázkou, jak to přijmou němečtí fandové, aby německý tým RTG jel proti německému pilotovi, když se tak po dlouhých rocích - naposled Dirk Raudies na Hondě v roce 1993 - může stát Němec opět mistrem světa v nejslabší kubatuře seriálu Grand Prix.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist