Nahoru a dolu v italském Mugellu pro MOTO FGR

Zatím za stálého počasí probíhá víkend desátého závodu mistrovství světa. Po nedojetém Sachsenringu jsme si chtěli na oblíbené trati našeho jezdce spravit chuť.

Jasper si postupně zvykal na nastavení a každý volný trénink se zlepšoval o 1,5 vteřiny, což před kvalifikací znamenalo celkové 17. místo, s uspokojivou ztrátou necelých dvou vteřin na prvního Španěla Vinalese. Po prvním tréninku se měnila převodovka, která zůstane v této podobě až do závodu. Na třetí volný trénink mechanici namontovali zrepasovaný motor, který fungoval jak jinak, než bezchybně. Jen škoda, že Jasper nezajíždí rychlá kola i ve druhé polovině tréninku, protože nejlepší čas zvládnutý již v pátém kole posledního volného tréninku dlouho znamenal top ten.
Kvalifikace však nemohla dopadnout hůře. Při nájezdu do devátého kola zavřel Jasperovi stopu australský závodník Sissis, náš jezdec musel vyjet mimo trať, a následně motocykl FGR před bariérami položit. Odneslo to jeho zápěstí a také naražený nárt. Po návratu z mobilní kliniky se rozhodl pokračovat, vše bude definitivně jasné až po ranním warm upu. Mechanici budou mít dnes hodně práce, protože to tentokráte odnesl i rám, a před zámořským závodem v americkém Indianapolis nám tento pád přinesl velké starosti. Výsledek za první třicítkou není v tuto chvíli nejdůležitějším aspektem.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist