Moto3: Luca Amato pojede za Aspara!

Ve španělském týmu Mapfre-Aspar pojedou od Aragonu v kubatuře Moto3 dva Němci, neboť 16-letý Luca Amato nahradí Hectora Faubela a bude tak týmovým kolegou Jonase Folgera.

Účast mladého německého jezdce Lucy Amata při závodě Grand Prix MotorLand Aragón, kde měl absolvovat svůj debut jezdce MS, byla už dlouho dobu jasná, neboť aktuálně druhý jezdec španělského šampionátu CEV dostal pro tento závod wild card, kterou mu zajistil jeho manažer Harald Eckl. Nyní se ale posunul 16-letý jezdec úplně někam jinam,  když pojede tovární motocykl Kalex-KTM v týmu Mapfre-Aspar Jorge Martineze, kde vystřídá stabilního pilota Hectora Faubela.

O této výměně se už dlouho uvažovalo, problém vyměnit Faubela byl jediný, Hectorův manažer zajistil Asparovi sponzorské peníze pro jeho tým CRT (jezdci Randy de Puniet a Aleix Espargao) od firmy Power Electronics.
"Našim sponzorům jsou milejší dva rychlí Němci než dva pomalí Španělé", okomentoval sarkasticky tuto další výměnu už v Misanu sportovní ředitel Gino Borsoi, když už před Indianapolis Alberta Moncaya další německý jezdec Jonas Folger.

Amato dosáhl právě během závodu na Masarykově okruhu stáří 16 roků a Jorge Martineze na sebe upozornil svými skvělými výsledky ve španělském šampionátu, kde jinak pilotuje motocykl FTR. Ačkoliv na minulém závodě v Albacete spadl z prvního místa a ztratil tak vedení v šampionátu ve prospěch Alexe Marqueze, tak loňský vicešampion IDM právě aragonský letošní závod v CEV dokázal vyhrát. 16-letý jezdec pojede se startovním číslem "29".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist