Také Faubel z kola (GP) ven?

Po Španělu Albertu Moncayovi - nahradí ho Němec Jonas Folger - je zřejmě na řadě i jeho spolujezdec z týmu Aspar, zkušený španělský pilot Hector Faubel (28), který je současně na 12. místě v tabulce MS kubatury Moto3.

Jeho nástupcem by měl být, jak uvádí španělské motocyklové weby, mladý německý jezdec Jean-Luca Amato, aktuálně na druhém místě španělského šampionátu této kubatury. Jelikož má ale Amato teprve 15 roků, tak by mohl jet vůbec poprvé až u nás v Brně, neboť své 16. narozeniny oslaví teprve během prvního volného tréninku na Masarykově okruhu, tedy 24. srpna.


Ačkoliv jsou oficiálním důvodem změn obou jezdců týmu Aspar jejich špatné výsledky, tak Radio Paddock hlásí, že tím pravým důvodem angažování nových pilotů jsou některé nezaplacené pohledávky u obou jmenovaných, neboť jak "Rookie 2010" Alberto Moncayo (zatím 15. v MS 2012), tak samozřejmě vicemistr světa 2007 ve "dvácách" Hector Faubel nejezdí u Aspara zadarmo a odchod hlavního sponzora firmy Bankia by tak mohl sehrát rovněž hodně podstatnou roli.

Mimochodem Jonase Folgera, nahradí na motocyklu TR002 Ital Armando Pontone, který už letos jednou za tým Ioda hostoval v Estorilu a kvůli poruše motocyklu šachovnicový praporek neviděl.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist