L. Rossi: Jen jméno nic neznamená

Nástupce Sandra Corteseho v týmu Racing Team Germany má sice velmi známé a populární příjmení, ale jako jezdec je Francouz Luis Rossi nepříliš známý.

Už to tuto zimu vypadalo, že Racing Team Germany pojede po odchodu Sandra Corteseho ke KTM bez německého jezdce - tedy stejně jako 2010 (Čech Kornfeil a Japonec Koyama) - v nové kubatuře Moto3. Jako jezdec byl vzat pod smlouvu Francouz Louis Rossi. Teprve později po jednání s týmem MZ  byl do RTG "zapůjčen" německý mladík Toni Finsterbusch.

Finsterbusch je pozorným čtenářům našeho webu známý jako vicešampion IDM-125 z roku 2010, ale kdo je to vlastně ten Louis Rossi? Většina fanoušků motocyklové silnice ho zná pouze díky jeho příjmení, které má společné jako největší hvězda MotoGP Valentino Rossi.  Poprvé se tento francouzský jezdec objevil v roce 2007 na jediném motocyklu Honda v kubatuře 125 ccm, když dostal wild card pro GP Portugalska.
O rok později - 2008 - absolvoval Rossi celkem 12 závodů Grand Prix bez zisku jediného bodu, když závodil za tým francouzské motocyklové federace. V roce 2009 neobjel sice žádný závod Grand Prix, ale zato se stal francouzským mistrem stopětadvacítek.

Své první dva mistrovské body získal Luis Rossi o rok později, na mokré brněnské trati. Tehdy dojel s Aprilií týmu CBC Corse na Masarykově okruhu jako 14.

Pravidelně ale začal bodovat až vloni, kdy v týmu Matteoniho získal celkem 31 bodů a to mu stačilo na 17. místo. Nejlépe dojel jako 9. na Phillip Islandu. Úplně nejvíce ale na sebe upozornil druhým místem na startovním roštu ve Valencii, což ale bylo i hodně zásluhou proměnlivého počasí během kvalifikace.

Nyní pojede Rossi s motocyklem Honda NSF 250 pro Racing Team Germany a nejvíce se v letošní zimě "proslavil" následujícím výrokem: "V RTG to snad ani nemůže být horší než u Matteoniho", řekl 22-letý Luis Rossi na otázku jednoho z novinářů, zda nemá z tohoto německého týmu trochu strachu...

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist