Kvalifikace Kornfeilovi nevyšla, body ale rozdávají až po závodě

Ani v kvalifikaci na Velkou cenu Katalánska Jakub Kornfeil nezajel tak, jak by si představoval. Ve třetím tréninku minul šanci být součástí Top14 s přímým postupem do druhé kvalifikace. V první kvalifikační bitvě tak usiloval o nějakou ze čtyř postupových pozic, což mu ale nevyšlo a do závodu vyrazí až z deváté řady. Výchozí pozice není pro závod ideální, nicméně Kornfeil bude chtít získat startem co možná nejvíc pozic. Pokud tedy před ním nedojde k nějakému karambolu, což se v této části startovního roštu stává celkem často.

Po pátečních trénincích byl Jakub Kornfeil třiadvacátý, ale v sobotu ráno přišlo konečně zlepšení. Ve třetím tréninku bojoval o pozici v Top14, což mu nakonec nevyšlo a v kombinaci obsadil šestnácté místo. Následovala tedy Q1, kde to ale také nedopadlo podle představ stáje Redox Prüstel GP. Jakub byl šestý s časem 1'49,980 sekundy, který zajel za Japoncem Masakim. V dalším kole pár tisícin stáhl, ale osobní maximum 1'49,971 sekundy bylo pořád málo. V samotném závěru už k vylepšení nedošlo. Neúspěšná kvalifikace ještě vyvrcholila při střetu s Celestinem Viettim. Sečteno a podtrženo, výsledkem je až 26. pozice a devátá startovní řada.

K sobotní kvalifikaci Jakub Kornfeil krátce dodal: „Dnešek je pro nás doslova černý den. Obě motorky startují z konce startovního pole. Hned po kvalifikaci jsme měli v teamu dlouhý meeting. Nechci hledat žádné příčiny v motorce nebo týmu. Tento neúspěch jde jen a pouze za mnou. To já jsem nezvládl situaci během kvalifikace a špatně si ji načasoval. Vím, že výsledek je katastrofální a všem, kdo se pro mě snaží dělat maximum a co mně drží, palce patří velká omluva.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist