I když se snažím dělat maximum, je to pořád málo, říká Kornfeil

Dvanáctý podnik MS silničních motocyklů na okruhu Silverstone zůstane pro Jakuba Kornfeila hořkou pilulkou. V závodě, kdo kterého nastupoval z extrémně těžké výchozí pozice, měl v jeho závěru navíc trošku smůlu.

Jednatřicátý na startu, jeden z nejhorších kvalifikačních výsledků, který Jakub Kornfeil zaznamenal. Stála před ním velká výzva. Po startu získal pár míst a pár kol se pral ve skupině o pětadvacáté místo. Neustálé předjížděcí manévry ale bohužel nenahrávaly tomu, aby se mohl vláček s naším závodníkem přiblížit bojům v první dvacítce. Po incidentu Bo Bendsneydera s Juanfranem Guevarou plus po odstoupení Marcose Ramireze se Kornfeil dostal do vedení skupiny a na jednadvacátou příčku. Jenže Guevarův pád byl vážnější a na pomoc mu museli přispěchat záchranáři. Červené vlajky pak závod zastavily. Stalo se tak před nájezdem do posledního kola. Tím se samozřejmě Jakubovi neuznávala 21. pozice, ale umístění z posledního kompletního okruhu, tedy 24. místo. Ani v Anglii tak na body nedosáhl. Uvidíme, jak to půjde za dva týdny při Velké ceně San Marina.

Závod Jakub Kornfeil komentoval slovy: „Jednoznačně byl největším problémem dneška start. Tedy ne start samotný, ale ta startovní pozice. Když se pak utvořila ta skupina, pořád jsme bojovali, předjížděli se a tak se prostě nedá dotahovat. I když jsem se dostal na její čelo, ostatní nechtěli spolupracovat. Bylo jasné, že si to o pozice rozdáme mezi sebou. Trošku škoda toho závěru, kdy jsem se dostal na 21. místo. Rozhodně by to vypadalo líp než ta dvacet čtyřka. Důležité ale je, že je Juanfran v pořádku."

„Tento víkend za moc nestál. Kromě třetího místa na vodě ve třetím volném jsme pořád byli za první dvacítkou a to je v každém případě hodně neuspokojující. I když se snažím dělat maximum, je to pořád hodně málo.“

Poznámka – po revizi výsledků se Jakub Kornfeil posunul na konečnou 23.pozici

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist