Faubel a Moncayo za Aspara

Zkušený Španěl Hector Faubel pojede i v roce 2012 za tým Jorge Martineze. Jeho týmovým spolujezdcem bude jeho mladý krajan Alberto Moncayo. Oba dva budou za Aspara startovat v nové kubatuře Moto3.

Jeden z nejúspěšnějších týmů stopětadvacítek v posledních rocích, španělská stáj Jorge Martineze, pojede i v nástupnické kubatuře Moto3 ve velmi silném složení. S motocykly Kalex-KTM uvidíme v roce 2012 dva jezdce, zkušeného Héctora Faubela a mladého Alberta Moncaya.

"Kubatura Moto3 je nový a velmi zajímavý projekt. My jsme od jeho samého začátku vsadili na šasí od firmy Kalex a na motor KTM, přičemž víme, že oba dva subjekty jsou velmi profesionální. Máme radost, že oba dva naši partneři nám přislíbili plnou tovární podporu. Ačkoliv bude vše nové, tak náš cíl zůstává starý, chceme být špičkovým týmem", řekl týmový šéf Jorge «Aspar» Martínez.
Héctor Faubel - na snímku při úterních testech s novým motocyklem Kalex-KTM ve Valencii - chce profitovat ze svých zkušeností, které získal v kubatuře Moto2 v roce 2010: "V příštím roce to bude pro všechny nová výzva. Všechno bude nové a my si musíme nejdříve na všechno zvyknout. Jsem plně motivovaný a jelikož moje závodění v Moto2 bylo hodně pozitivní, tak chci řadu zkušeností se čtyřtaktními motory přenést do této nové kubatury".

"Klíč k úspěchu je pro mě změna týmu, tedy příchod k Asparovi. To je velmi profesionální stáj. Já se chci jako jezdec stále zlepšovat a už se nemohu dočkat ježdění s novým motocyklem", těší se na nový tým mladý Španěl Alberto Moncayo.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist