Bude to hodně těžký závod, říká Kornfeil

V Nizozemsku pokračuje motocyklový šampionát osmým podnikem sezony Motul TT Assen. Pro českého závodníka Jakuba Kornfeila je jak se zdá okruh v zemi tulipánů prokletý. Jezdec týmu Drive M7 SIC Racing se už trápil ve volných trénincích, kde v kombinaci časů obsadil patnáctou příčku. V kvalifikaci zajel pětadvacátý čas, ale do závodu odstartuje díky penalizacím soupeřů ze středu osmé řady.

V kvalifikaci zajel Jakub Kornfeil své maximum 1'43,692 sekundy už ve čtvrtém měřeném kole, ale až do konce ho nedokázal vylepšit, takže se postupně popadal pořadím. Deset minut před koncem maršálové bílými vlajkami s červeným křížem signalizovali déšť, nicméně i přesto všechno jel poslední kolo zatím nejrychleji.

Naděje na zlepšení skončila v posledním sektoru okruhu a český jezdec kvalifikaci uzavřel jako pětadvacátý. Díky penalizacím soupeřů před sebou se na startu závodu posune na dvacátou třetí pozici v osmé řadě.

„Toto je letos naše nejhorší kvalifikace,“ řekl Jakub Kornfeil. „Jsem zklamaný. Trénink jsme začali s měkkým obutím. Ve dvou ze tří měřených kol v úvodu kvalifikace jsem udělal chyby, což je velká škoda. V polovině jsme obuli střední směs a to nebyla dobrá volba. Rozhodně se ale nechci vymlouvat na pneumatiky, protože od volných tréninků je to pořád stejné. Všichni mě předjíždí a já s tím nedokážu nic udělat.“

„V konečné fázi jsme opět zvolili měkké obutí a hned byl pocit mnohem lepší. Zároveň ale začalo pršet, což mě trošku znervóznělo. I tak jsem sice zajížděl stejné časy, ale zlepšení pořád nepřišlo. Sečteno, podtrženo, bude to hodně těžký závod. Snad se nám podaří na něco přijít ještě během warm upu, abychom měli v závodě o něco větší šanci.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist