Mira Popov jede v Mugellu

Český motocyklový závodník Miroslav Popov absolvoval po známých problémech ze začátku sezóny, kdy sešlo z jeho předpokládaného startu v MS kubatury Moto3 za tým Ambrogio Next Racing kvůli odstoupení hlavního sponzora těsně před zahájením prvních testů, konečně svůj letošní premiérový závod.

Byl jím 4. podnik letošního italského šampionátu CIV, který se konal dnes v Mugellu. S motocyklem Oral3 týmu Ellegi Racing se český mladík bez předchozích testů vydal hned do závodu, takže bylo celkem jasné, že to nebude vůbec jednoduché. V kvalifikaci obsadil Míra Popov časem 2.04.111 se ztrátou 4.141 sekundy 17. místo (11. v Moto3) na Polemana Riccarda Morettiho s motocyklem Mahindra specifikace 125GP, což znamenalo až 6. řadu startovního roštu.
Ve společném závodě GP125-tek a Moto3, který bral náš jezdec především jako kvalitní test, skončil Popov celkově na 16. místě - 11. v klasifikaci Moto3, když vítězem se stal Riccardo Moretti na Mahindře - na snímku - před Lorenzem Dalla Portem s Aprilií a Kevinem Caliou na Hondě, který tak vyhrál soutěž kubatury Moto3 před Matteem Ferrarim a Stefanem Valtulinim s motocykly stejné značky.

Náš pilot ovšem seděl na závodní silniční motorce po dlouhé 8-měsíční pauze a jak sdělil našemu webu pan Miroslav Popov sr., tak to vůbec nebylo jednoduché: "Do poslední chvíle jsme nevěděli, zda vůbec odjedeme. Nakonec v úterý k večeru přišla sms, že ve středu v poledne musíme být ve firmě Oral v Modeně s tím, že motorka bude připravena a středeční odpoledne budeme věnovat seznámení se s motorkou na okruhu v Modeně nedaleko firmy Oral engineering. Bohužel všechno nakonec dopadlo jinak, když na brzdě ve středu dopoledne odešla řídící jednotka a čekalo se, až ji přivezou přímo z Dell´ Orta. Na okruh jsme se vydali až ve čtvrtek k večeru a obkroužil 8 kol, poté jsme se vydali směr Mugello .

V Mugellu absolvoval volný trénink a pak už měřák. Po několika málo kolech v měřáku mu odešla spojka takže opět do boxu a stihl objet myslím dvě kola a byl konec. V sobotním ranním měřáku zlepšil svůj čas oproti pátku a odpoledne ho čekal závod. V závodě odstartoval celkem dobře získal tři pozice, ale v první zatáčce se vyhýbal kolizi s jiným jezdcem a propadl se až ke konci startovního pole. Vzhledem k tomu, že 4 T je mnohem rozdílnější než minulá Aprilie a Míra nemá vůbec nic najeto, tak z přemíry snahy začal vyrábět chyby a ztrácet kontakt se skupinou. Nicméně ke spokojenosti je hodně daleko, ale jsme si vědomi, že za jedno odpoledne nelze 4T motorku pochopit . Doufáme, že zítra se pokusí sundat nějaké další drahocené desetinky a držet krok se skupinou ..."

Nám nezbývá, než českému jezdci popřát co nejvíce trpělivosti, hodně štěstí s motocyklovou technikou a aby brzy chytil loňskou rychlost.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist