Ve Valencii uzavřeli sezonu jezdci světové série JuniorGP™

Posledními závody ve Valencii skončila letošní sezona pro jezdce juniorského mistrovství světa Finetwork FIM JuniorGP™ World Championship, kde je novým šampionem Angel Piqueras (Team Estrella Galicia 0,0). Evropský titul v třídě Moto2™ získal Senna Agius (Liqui Moly Husqvarna Intact Junior GP Team), David Mu?oz (SP57 Racing Team) vyhrál Stock European Championship a v pohárové soutěži European Talent Cup slavil prvenství Maximo Quiles (Aspar Junior Team).

JuniorGP™

V posledních dvou závodech sezony si nejlépe vedl Adrian Cruces (Finetwork Mir Racing Team), který první klání ve Valencii vyhrál a ve druhém obsadil druhé místo. S celkem 123 body obsadil celkové páté místo v šampionátu. Vítězem druhého klání ve Valencii byl Joel Esteban (Aspar Junior Team), který byl v celkovém hodnocení o pět bodů lepší než Cruces a sezonu uzavřel jako čtvrtý jezdec v pořadí. Výsledek druhého klání rozhodl o tom, že Alvaro Carpe (STV Laglisse Racing) o jediný bod prohrál bitvu o druhé místo v šampionátu. V pozici vicemistra světa je Luca Lunetta (AC Racing Team). Mistrem světa juniorského šampionátu je Angel Piqueras (Team Estrella Galicia 0,0), který už do Valencie přijel s jistým titulem a sezonu uzavřel s náskokem 82 bodů.

Moto2™ European Championship

Po sérii tří vítězství v řadě slaví titul mistra Evropy Senna Agius (Liqui Moly Husqvarna Intact Junior GP Team). Australan během sezony nasbíral 216 bodů a titul vyhrál rozdílem 67 bodů na druhého v pořadí Xaviera Cardeluse (Promoracing). Alberto Surra (Team Ciatti-Boscoscuro) tím, že v prvním závodě v Aragonii neboidoval se zřejmě připravil o možnost sezonu dokončit na druhé pozici, na níž mu chybělo jen 11 bodů. Surra dojel ve Valencii na druhé pozici, nicméně Cardelus si své pohlídal. Mattia Rato (AGR Team) je celkově čtvrtý, první pětici nejlepších uzavírá Roberto Garcia (Cardoso-Fantic Racing). V tomto šampionátu závodil také český jezdec Filip Řeháček (Cardoso-Fantic Racing), který bral v Barceloně tři body, jeden bod teď ve Valencii a celkově byl pětadvacátý.

Stock European Championship

Do Valencie již přijel s jistým titulem David Muñoz (SP57 Racing Team), ale neměl v plánu jet poslední klání na jistotu, naopak chtěl sezonu uzavřít stylově, což se mu také vítězstvím v závodě podařilo. Letos ve své třídě vyhrál pět závodů, dvakrát obsadil druhé místo. S 35 body ztráty obsadil druhé místo v šampionátu Eric Fernandez (FAU55 Tey Racing), který byl druhý také ve Valencii. Třetí místo v posledním závodě sezony ve Valencii a třetí i celkově patří Marcu Garciovi (Easyrace Team), třetímu španělskému jezdci v řadě. Čtvrtý je Ital Dino Iozzo (IUM Motorsports) a pátý Australan Archie McDonald (MRE Talent).

European Talent Cup

Jedinou neznámou před závěrečným podnikem sezony ve Valencii bylo to, kdo vyhraje evropskou pohárovou soutěž mladých talentů. O celkové vítězství soupeřil Maximo Quiles (Aspar Junior Team) a Brian Uriarte (Team Estrella Galicia 0,0). Závod to byl hodně napínavý a o celkovém vítězi soutěže nerozhodlo to, kdo ho vyhraje, ale fakt, že Španěla Uriarteho sestřelil jeho týmový kolega Rico Salmela (Team Estrella Galicia 0,0), který byl absolutně mimo hru o pozice v Top3. Jakmile Uriarte skončil na zemi, titul patřil Quilesovi, jenž ale o vítězství tvrdě bojoval až do konce, aby nakonec bodoval čtvrtým místem v cíli. Závod vyhrál Guido Pini (AC Racing Team), který zároveň v celkovém hodnocení šampionátu obsadil druhé místo. První stupně vítězů sezony a nejlepší výsledek roku zaznamenal druhým místem ve Valencii Argentinec Valentin Perrone (Frando VHC Racing Team), jemuž v celkovém hodnocení patří až devatenáctá příčka. Druhý projel cílem posledního klání Jesus Rios (MRE Talent), šestý v celkovém pořadí letošního ročníku European Talent Cupu.

Náš tip

Závody ve Valencii lze sledovat - ZDE

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist