V Estorilu začíná sezona FIM JuniorGP World Championship

Motocyklový šampionát slavící pětadvacet let je letos celý v novém. Nový titulární sponzor, nový název a také nová loga. Cíle ale zůstávají stejné a to vychovat novou generaci šampionů, jenž přestoupí do světové série Grand Prix. O nadcházejícím víkendu budou v Estorilu závodit jezdci mistrovství světa juniorů Finetwork FIM JuniorGP™ World Championship, evropského šampionátu Moto2™ European Championship a pohárové série Hawkers European Talent Cup.

V mistrovství světa juniorů – Finetwork FIM JuniorGP™ World Championship – chybí loni nejlepší jezdci, kteří sváděli bitvy o titul, a to v čele s Danielem Holgadem, který je již součástí MS Moto3. O titul juniorů tak bude letos usilovat David Salvador (Laglisse Academy), ve hře bude určitě také David Alonso (Aspar Junior Team) nebo Syarifuddin Azman (SIC Racing).

Evropský šampionát – Moto2™ European Championship – nabízí známá jména jako Lukas Tulovic (Liqui Moly Intact JuniorGP Team), Xavi Cardelus (Promoracing), Héctor Garzó (MV Agusta Forward Junior Team) nebo Tommaso Marcon (MMR) a Marco Tapia (Easyrace Team). V této kategorii má letos startovat jediný český zástupce, kterým je devatenáctiletý Filip Řeháček (SKX Cardoso Racing).

Pohárová soutěž mladých talentů – Hawkers ETC – má na seznamu jména jako Maximo Martinez (Team Laglisse Honda), Brian Uriarte (Team Estrella Galicia 0,0), Joel Esteban (Aspar Junior Team), Alberto Ferrández (Finetwork Mir Junior Team) nebo Casey O'Gorman (VisionTrack Racing Team).

Náš tip

Startovní listina - all-lists-permanent-riders-juniorgp-2022.pdf

Časový harmonogram – Estoril, Portugalsko
Neděle, 8.května 2022 (SEČ)

12:00 - Hawkers ETC – Závod 1: 16 kol
13:00 - Moto2™ ECh – Závod 1: 18 kol
14:00 – JuniorGP™ – Závod: 17 kol
15:00 - Hawkers ETC – Závod 2: 16 kol
16:00 - Moto2™ ECh – Závod 2 : 18 kol

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 20 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
skinny přispěl 10 Kč
Ghostik přispěl 10 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist