V Albacete startuje z pole position Fernandez, Pons a Millán

Sobotní program v Albacete nabídl dvě kvalifikace motocyklové série FIM CEV Repsol v kategoriích Moto3, Moto2 a European Talent Cup (ETC). Do závodu Moto3 odstartuje první Raúl Fernández, do dvou klání Moto2 startuje z první pozice Edgar Pons a v ETC bude na špici roštu poprvé Alex Millán. Z českých závodníků je Filip Salač (Moto3) patnáctý, Ondřej Vostatek (ETC) sedmý a Filip Řeháček (ETC) jednadvacátý.

V kombinaci časů dvojice kvalifikací FIM CEV Repsol Moto3 zajel nejrychleji Raúl Fernández (Angel Nieto Team), jehož maximem na kolo je 1'33,843 sekundy. Na druhé pozici je Jeremy Alcoba (Junior Team Estrella Galicia 0.0) a třetí Sergio García (Junior Team Estrella Galicia 0.0. Manuel Pagliani (Leopard Junior), který bojuje o titul s Fernándezem, do závodu vyrazí až desátý. Filip Salač (Czech Talent Team Cuna de Campeones) měl v první kvalifikaci problémy s obutím, ve druhé dostal maximum na 1'34,791 sekundy a to znamená start z patnácté pozice.

V kvalifikacích FIM CEV Repsol Moto2 dominoval Španěl Edgar Pons (AGR Team), který si na konto připsal 1'31,945 sekundy. Do první řady se kvalifikoval Héctor Garzó (Team Wimu CNS) a Jesko Raffin (Swiss Innovative Investors Junior), který může už v neděli slavit titul mistra Evropy.

Kvalifikace evropského seriálu European Talent Cup se stala prvním triumfem Alexe Millána (Aro Racing), který si tak vyzkouší jaké je to startovat z pole position. Španěl nastavil maximum na hodnotu 1'37,044 sekundy. Na druhou pozici se kvalifikoval Xavier Artigas (Honda Impala), třetí odstartuje José Antonio Rueda (Talent Team Estrella Galicia 0.0). Výborně si vedl Ondřej Vostatek (IGAX Team), jenž je sedmý s časem 1'37,491 sekundy. Filip Řeháček (IGAX) se do závodu kvalifikoval jednadvacátým časem 1'38,302 sekundy.

V neděli 14.října mají jezdci třídy Moto3 a ETC jeden závod, dva závody jedou jezdci evropské série Moto2. Termíny startů jsou uvedeny v tabulce níže.

Kompletní výsledky – ZDE
Časomíra - ZDE

Přímý přenos závody - ZDE

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist