Kvalifikace pátého závodního víkendu FIM CEV v Estorilu

Vůbec poprvé se včera jezdci FIM CEV Repsol představili v portugalském Estorilu, který v kalendáři nahradil okruh Algarve Autodromo. Pole position v pořadí pátém motocyklovém závodě sezóny si vyjeli v Moto 3 Raúl Fernandez, v Moto 2 Lukas Tulovic a European Talent Cup ovládl Manuel González.

Už v dopoledním kvalifikačním tréninku FIM CEV Repsol Moto3 si start z první řady s časem 1:45,976 zajistil Španěl Raúl Fernández (MRW-Mahindra-Aspar Team). Na svého krajana Aarona Polancu (Leopard Junior Team) si vyjel náskok jedenaosmdesát tisícin sekundy a poprvé v životě tak do závodu vyrazí z prvního místa. Třetím nejrychlejším sobotním jezdcem byl Ai Ogura (Asia Talent Team). Český závodník Filip Salač se stále zotavuje ze svého zranění po pádu v Barceloně a v Estorilu tak chybí.

V šampionátu FIM CEV Repsol Moto2 se naopak lámal chleba až v druhém kvalifikačním tréninku. Zatímco ráno zářil Jihoafričan Steve Odendaal (NTS Sportscode T.PRO), odpoledne ovládl s časem 1:42,429 Lukas Tulovic (Forward Junior Team) a odstartuje tak zítra jako první. Pouze o dvě desetiny sekundy pomalejší byl Brazilec Eric Granado, jako třetí se na start postaví Ricky Cardús (Team Stylobike). Jirka Mrkývka se za nejasných okolností víkendu v Portugalsku neúčastní. Důvodem by mohla mít divoká karta týmu WilliRace Racing na závody Mistrovství světa Moto2 v Brně, které se konají již za čtrnáct dní. Tam bude český tým zastupovat Karel Hanika, jež tento týden absolvoval na Masarykově okruhu dvoudenní testy.

V rámci European Talent Cupu byl dnes nejlepším pilotem na trati třetí muž v celkovém hodnocení Manuel Gondález (Halcourier Racing), jehož nejrychlejší kolo měřilo 1:49,960. Za něj se na startu postaví Simom Jespersen (Team Jespersen) s časem 1:50,161 a Brazilec Meikon Yuji Kawakami (Playstation Laglisse Academy). Ze sedmnáctého místa s časem 1:51,860 vyrazí do závodu Ondřej Vostatek (ETG Racing), Filip Řeháček (Igax Team) odstartuje s 1:54,081 sekundami z pozice čtyřiadvacáté.

Časový harmonogram dne závodu v Estorilu:
11:00 - European Talent Cup (16 kol)
12:00 - Moto2 – Závod 1 (18 kol)
13:00 - Moto3 – Závod (17 kol)
14:00 - European Talent Cup (16 kol)
15:00 - Moto2 – Závod 2 (18 kol)
16:00 – Cuna – Závod 2 (8 kol)

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist