Bude to samozřejmě nesmírně těžké, říká Hanika o závodu v Brně

Karel Hanika pojede v českém týmu Willirace racing team závod seriálu mistrovství světa Moto2 na divokou kartu v Brně. V týmu se nápad na divokou kartu objevil hned po závodě MotoGP na Sachsenringu v Německu. Hned v pondělí se rozjelo kolečko telefonátů s Dornou a řešení, kdo bude vlastně jezdec. Vybírali jsme ze dvou českých jezdců. Díky zkušenostem z MS Moto3, aktivního závodění MČR Superbike a účasti v MS Endurance vyhrál Karel Hanika.

Jezdce jsme měli, teď se musela stihnout zařídit divoká karta. Což se povedlo a zároveň nám hrála do karet možnost dva dny v Brně testovat. O týden později už začaly samotné testy. Muselo se standardně začít se od nastavování základních věcí jako řidítka, stupačky a podobně, aby se motorka přizpůsobila Kájovi co nejlépe. A pak se mohlo jít více do hloubky.

Víceméně v každém výjezdu na trať se měnilo nastavení. Tým i Kája makali oba testovací dny na sto procent a snažili se obou dní vytěžit maximum. To se snad povedlo a celý tým už se těší na Grand Prix v Brně, která bude probíhat o víkendu od 4. do 6. srpna.

„Jsem moc rád za jedinečnou příležitost, kterou jsem dostal od Jana Šebka a jeho týmu Willirace racing team,“ řekl na úvod Karel Hanika a pokračoval: „Nabídku jsem dostal asi před čtrnácti dny, takže se hned musela řešit divoká karta. Bylo náročné ji zařídit v takto krátkém čase, ale povedlo se.“

„Je super, že se zároveň v Brně mohlo před závodem i testovat a tak jsem za účasti ostatních jezdců MotoGP. Oba dny probíhaly dobře. Byl to můj úplně prví kontakt jak s motorkou Moto2, tak s týmem. Myslím si že naše společné první testování probíhalo dobře. Za dva dny jsme najezdili přes 160 kol, což je pro mě opravdu velká porce kilometrů.“

„Podařilo se nám zlepšit nastavení a doufám že nám toto testování pomůže být konkurenceschopnější během závodního víkendu, který bude už za čtrnáct dní v Brně. Bude to samozřejmě nesmírně těžké, ale pokusím se pro to udělat vše, aby byl tým já, fanoušci i sponzoři co nejspokojenější.”

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 1 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
biker.zz přispěl 0.5 Kč
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist