FIM CEV Repsol – Druhý podnik přivítá o víkendu Valencie

Druhé kolo juniorského MS Moto3, mistrovství Evropy Moto2 plus STK600 a evropského poháru mladých talentů, přivítá o nadcházejícím víkendu španělský závodní okruh Ricarda Torma ve Valencii. Součástí tohoto šampionátu je jediný český zástupce Ondřej Vostatek, který závodí v ME Moto2, kde je součástí třídy STK600 a po závodech v Estorilu mu patří průběžná sedmá příčka.

V šampionátu FIM Moto3 Junior World Championship je lídrem průběžného hodnocení Daniel Holgado (Aspar Junior Team), který je od roku 2012 již dvacátým Španělem, který vyhrál minimálně jeden závod juniorského MS. Průběžně druhý je David Salvador (TM Factory Racing Team) a třetí David Alonso (Aspar Junior Team), jemuž na vedení schází devět bodů. Moto3 má o nadcházejícím víkendu celkem dva závody.

Lídrem průběžného hodnocení Moto2 European Championship je Fermin Aldeguer (Boscoscuro Talent Team – Ciatti), jemuž se v Portugalsku povedlo vyhrát oba závody a proto má na kontě plný počet bodů. Druhá příčka patří jeho týmovému kolegovi, kterým je Alonso Lopez (Boscoscuro Talent Team – Ciatti). Třetím jezdcem v pořadí je se ztrátou jednadvaceti bodů Adam Norrodin (Liqui Moly Intact SIC Racing Team).

Součástí evropského šampionátu Moto2 je kategorie Superstock 600, kde je lídrem rodák z Valencie Alex Escrig (FAU55 TEY Racing). Španěl byl první v obou portugalských závodech, takže má na kontě plný počet bodů. Český závodník Ondřej Vostatek (FAU55 TEY Racing) je rovněž členem týmu Hectora Faubela a s dvaceti body mu patří sedmá příčka. Na Top3 má minimální ztrátu, takže bude hodně záležet jak v neděli zajede, jelikož má Moto2 na programu jen jeden závod.

V sérii Hawkers European Talent Cup je na první pozici průběžného hodnocení Adrian Cruces (Cuna de Campeones), který sice ani jeden závod v Estorilu nevyhrál, ale na rozdíl od svých soupeřů v každém bodoval, takže je s jednatřiceti body lídrem. Vítězství v jednom závodu a nulu ve druhém zaznamenala dvojice Jacob Roulstone (Leopard Impala Junior Team) a David Garcia (Finetwork Hawkers Junior Team). Oba mají po pětadvacet bodů a v průběžném hodnocení uzavírají Top3.

Časový harmonogram dne závodu – neděle, 9.května 2021

11:00 - Moto3 (závod 1)
12:00 - European Talent Cup (závod 1)
13:00 – Moto2 (závod)
14:00 - Moto3 (závod 2)
15:00 - European Talent Cup (závod 2)

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
IvanDvoutakťák přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist