Víkend v Snettertonu ovládl Redding, lídr šampionátu BSB

Velmi úspěšný závodní víkend má za sebou Scott Redding. Bývalý jezdec světové série Grand Prix, dnes člen týmu Be Wiser Ducati, získal pole position na startu prvního závodu, který vyhrál a plný počet bodů si na své konto připsal také ve druhém klání, takže nyní vede šampionát náskokem 38 bodů. Další kolo britské superbikové série Bennetts British Superbike Championship je na programu začátkem srpna v Truxtonu.

Britský závodník Scott Redding (Be Wiser Ducat) získal v Superpole letos svoji druhou pole position, když časem z posledního měřeného kola 1'47,323 sekundy překonal rozdílem desetiny druhého jezdce v pořadí, kterým byl Tarran Mackenzie (McAMS Yamaha). Přitom měl na to jen čtyři minuty, protože před koncem třetí kvalifikace vyvěsili červené vlajky, když havaroval Peter Hickman (Smiths Racing BMW) a jeho motorka zůstala uprostřed dráhy. První řadu na startu uzavřel třetí Tommy Bridewell (Oxford Racing Ducati). Týmový kolega Reddinga, čtvrtý Australan Josh Brookes (Be Wiser Ducati), byl s pěti desetinami poslední v jedné sekundě za vítězem Superpole.

Start v prvním závodu měl nejlepší Tarran Mackenzie (McAMS Yamaha), jemuž se povedlo dostat do vedení a za sebou držet trojici Josh Brookes (Be Wiser Ducati), Scott Redding (Be Wiser Ducat) a Tommy Bridewell (Oxford Racing Ducati), který o něco později havaroval. Vedení pak převzal Redding a za ním probíhala bitva o druhé místo mezi Mackenziem a Brookesem. Australan byl úspěšnější a v závěru závodu se snažil dotáhnout na týmového kolegu, což se mu ale nepovedlo. Scott Redding závod vyhrál náskokem 1,137 sekundy na druhého Johse Brookese. Třetí projel cílem Tarran Mackenzi. Top5 uzavřel Danny Buchan (FS-3 Racing Kawasaki) a Andrew Irwin (Honda Racing).

Bennetts British Superbike Championship – 1.závod (Top10)
Neděle, 21.července 2019 – Snetterton (GBR)

1 – Scott Redding – Be Wiser Ducati – 28'56.870
2 – Josh Brookes – Be Wiser Ducati – +1.137
3 – Tarran Mackenzie – McAMS Yamaha – +3.989
4 – Danny Buchan – FS-3 Racing Kawasaki – +12.969
5 – Andrew Irwin – Honda Racing – +18.666
6 – Xavi Forés – Honda Racing – +19.884
7 – Peter Hickman – Smiths Racing BMW – +20.209
8 – Luke Mossey – OMG Racing Suzuki – +22.105
9 – Jason O'Halloran – McAMS Yamaha – +24.326
10 – Christian Iddon – Tyco BMW – +24.606
...

Ve druhém závodě vedl krátce po startu Josh Brookes za nímž jela trojice jezdců Scott Redding, Tommy Bridewell a Tarran Mackenzie. Velmi dobře odstartoval také Jason O'Halloran (McAMS Yamaha), který se v úvodních kolech stačil probojovat až na druhou pozici, ale závod pro něho skončil předčasně, když havaroval v úseku zvaném Brundle. Brookes vedl až do chvíle, kdy do konce závodu zbývaly poslední tři kola. Scott Redding na týmového kolegů zaútočil v úseku Bentley Straight a převzal vedení, které si udržel až do cíle. Chyboval Tarran Mackenzie, který krátce před cílem havaroval. Na druhé pozici závod dokončil Josh Brookes, třetí byl Tommy Bridewell.

Premiérové víkend BSB jel v Snettertonu další jezdec z prostředí Grand Prix, kterým byl Španěl Hector Barbera (Quattro Plant JG Speedfit Kawasaki). Velmi dobře si vedl zejména ve druhém klání, kde se mu povedlo zajet na sedmé místo a překonat Xavi Forése (Honda Racing), bývalého rivala z prostředí závodů mistrovství světa.

Po šesti kolech sezony je lídrem průběžného hodnocení Bennetts British Superbike Championship jezdec Ducati Scott Redding. Sedmý podnik sezony je na programu 2. až 4.srpna na dráze okruhu Thruxton.

V rámci víkendu v Snettertonu jeli svůj závod také jezdci série Pirelli National Superstock 600, kde v zahřívacím kole došlo k pádu tří jezdců se zraněním. Vážné poranění hlavy si pádem způsobil devatenáctiletý Aaron Clifford, který s dalšími zraněními skončil v nemocnici. Dvacetiletý Adam Hartgrove vyvázl ze zlomeninami klíční kosti a zápěstí, zranění čtyřiadvacetiletého Charlie Morrise nevyžadovala hospitalizaci v nemocnici.

Bennetts British Superbike Championship – 2.závod (Top10)
Neděle, 21.července 2019 – Snetterton (GBR)

1 – Scott Redding – Be Wiser Ducati – 28'54.217
2 – Josh Brookes – Be Wiser Ducati – +0.279
3 – Tommy Bridewell – Oxford Racing Ducati – +3.376
4 – Andrew Irwin – Honda Racing – +21.133
5 – Peter Hickman – Smiths Racing BMW – +22.180
6 – Christian Iddon – Tyco BMW – +23.640
7 – Hector Barbera – Quattro Plant JG Speedfit Kawasaki – +24.898
8 – Xavi Forés – Honda Racing – +27.444
9 – Michael Laverty – Tyco BMW – +27.987
10 – Luke Mossey – OMG Racing Suzuki – +29.854

 

Bennetts British Superbike Championship 2019

1 – Scott Redding – Be Wiser Ducati – 226
2 – Tommy Bridewell – Oxford Racing Ducati – 188
3 – Josh Brookes – Be Wiser Ducati – 185
4 – Tarran Mackenzie – McAMS Yamaha – 144
5 – Danny Buchan – FS-3 Racing Kawasaki – 132
6 – Xavi Forés – Honda Racing – 114

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Rosička přispěla 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist