V Snettertonu odstartuje první Byrne, Smrž devatenáctý

V britském šampionátu superbiků patřila sobota poslednímu tréninku a především dvěma kvalifikacím, které vyvrcholily závěrečným Superpole s devíti jezdci na dráze. Z prvního místa odstartuje jezdec Ducati Shane Byrne, který získal své letos první pole position. Český závodník Jakub Smrž se do závodu kvalifikoval devatenáctým časem.

Poslední trénink jeli jezdci superbikového šampionátu na mokré trati Snettertonu. Nejrychlejším jezdcem byl s časem 2'03,722 sekundy Jason O'Halloran (Honda Racing). Přes sekundu ztrácel druhý v pořadí Josh Hook (Team WD-40 Kawasaki), třetí byl Christian Iddon (Tyco BMW). Jakub Smrž (Smiths Racing BMW) dokončil trénink s šestnáctým časem 2'08,808 sekundy.

Bitvy o pozice na startu už jezdci absolvovali na suché trati, takže časy šly velmi rychle dolů. Do druhé kvalifikace postoupilo osmnáct jezdců a jen těsně o postup přišel český závodník Jakub Smrž, který byl s časem 1'50,925 sekundy devatenáctý v pořadí.

O tom, kdo získá pole position, rozhodlo superpole s devíti závodníky. Už to vypadalo, že se bude radoval Leon Haslam (JG Speedfit Kawasaki), ale v posledním rychlém kole nastavil čas 1'47,795 sekundy Shane Byrne (Be Wiser Ducati) a do závodu odstartuje první. Leon Haslam ztratil na první místo přes půl sekundy. Třetí na startu bude Dan Linfoot (Honda Racing). Smůlu měl Michael Laverty (Tyco BMW). Ten havaroval ve druhé kvalifikaci a do závodu odstartuje šestnáctý.

MCE Insurance British Superbike Championship - Superpole:
Sobota, 9.července - Snetterton (GBR)

1 - Shane Byrne - Be Wiser Ducati - 1'47.795
2 - Leon Haslam - JG Speedfit Kawasaki - +0.563
3 - Dan Linfoot - Honda Racing - +0.632
4 - Jason O'Halloran - Honda Racing - +0.800
5 - Peter Hickman - JG Speedfit Kawasaki - +0.902
6 - Danny Buchan - Lloyds British Moto Rapido Ducati - +1.030
7 - Broc Parkes - (ePayMe Yamaha - +1.034
8 - Christian Iddon - Tyco BMW - +1.223
9 - Richard Cooper - Buildbase BMW - +1.249

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist