Haslam chce v Snettertonu potvrdit roli lídra

Britský závodník ještě loni patřil mezi jezdce světového šampionátu superbiků WorldSBK, letos závodí v britském mistrovství, kde mu po úvodních čtyřech kolech sezony patří vedoucí pozice v průběžném hodnocení MCE Insurance British Superbike Championship. Náskok na druhého v pořadí má Haslam ve výši třinácti bodů, což by v Snettertonu rád rozšířil.

Tento měsíc je pro Leona Haslama pořádně náročný, protože k pátému podniku sezony BSB v Snettertonu přiletí až z dalekého Japonska, kde nyní probíhají testy v rámci příprav na osmihodinovku v Suzuce. Každopádně Haslam je odhodlán udělat maximum proto, aby k současným třem vítězstvím přidal o nadcházejícím víkendu minimálně ještě jedno další.

Naposledy Leon Haslam na dráze skotského Knockhillu první závod vyhrál, ten druhý pak získal Shane Byrne, což je teď právě největší soupeř jezdce JG Speedfit Kawasaki. O nadcházejícím víkendu by mu Haslam rád porážku vrátil. Jeho cílem vyhrát oba závody a na konto si tak připsat první zlatý double.

K nadcházejícímu víkendu Leon Haslam řekl: „V předchozím podniku jsem si v Knockhillu věřil a také jsme hned ten první závod za suchých podmínek vyhráli. Jenže pak začalo pršet a to jsem si řek, že to bude pořádná výzva. Každopádně rychlost byla ve druhém klání dobrá a dřív než se mi zamlžilo hledí jsem cítil, že je vítězství na dosah. Potenciál motorky byl na double, což je samozřejmě cílem pro Snetterton.“

„Teď nedávno jsem v testu jel Snetterton poprvé v uspořádání 300 a na závody se těším. Počet zatáček se od mého posledního závodu, který jsem tam jel, téměř zdvojnásobil, takže šance k předjíždění tam jsou a rozhodně to bude mnohem napínavější pro diváky.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist