Byrne nazpět v BSB

Dvojnásobný mistr britských superbiků Shane Byrne se po dvou letech - hodně neúspěšného - závodění ve světovém superbikovém seriálu vrací do BSB.

33-letý britský jezdec Shane Byrne bude týmovým spojezdcem britského šampiona BSB Ryuichiho Kiyonariho ve stáji HM Plant Honda, kde nahradí dosavadní dvojku tohoto týmu Joshuu Brookese, který odchází do týmu Relentless by TAS Suzuki.
 
"Shakey" je dvojnásobným šampiónem britských superbiků z roků 2003 a 2008. V posledních dvou létech zkoušel závody světového šampionátu WSBK, ale příliš se mu nedařilo. Ačkoliv měl k dispozici velmi dobrý technický materiál, tak během 54 jízd skončil pouze jedenkrát na stupních vítězů, což je nutno, vzhledem k jeho dvěma vítězstvím na divokou kartu z roku 2003, považovat za neúspěch. Navíc vloni při svém premiéře skončil celkově 8. a letos si s lepším motocyklem pohoršil na místo 10., když za svým týmovým kolegou Checou zaostal o 128 bodů a o 3 vítězné závody a celkem 8 podiových umístění. Není tedy ani divu, že se zájemci o jeho služby na rok 2011 zrovna nehrnuli a Shane Byrne  tak musel vzít za vděk národním šampionátem, i když dle mého názoru tím nejkvalitnějším vůbec. 

"HM Plant Honda je bezpochyby nejkvalitnější britský tým s dobrým personálem, peněžně silným sponzorem a kvalitním závodním materiálem", řekl nedávno po prodloužení smlouvy o svém týmu britský šampion Kiyonari a  33-letý Londýňan Byrne to jen potvrdil: "Vždy, kdy jsem jezdil závody BSB, tak vyhrával buď tým HM Plant Honda nebo GSE Racing, proto jsem se také pro tento tým rozhodl.  





Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist