Zahájení sezony na Masarykově okruhu: Moto Show Jaro

Milovníkům motocyklů je určena nedělní Moto Show Jaro. „Den určený jen pro motorkáře je v našem kalendáři novinkou, kterou vycházíme vstříc stále rostoucí poptávce po volných jízdách veřejnosti na Masarykově okruhu,“ vysvětluje výkonná ředitelka Automotodromu Brno Ivana Ulmanová.

Součástí Moto Show Jaro bude pokus o ustavení rekordu v počtu motorek na dráze. „Inspirovala nás podzimní vzpomínková akce na zesnulého jezdce MotoGP Marca Simoncelliho, na kterou přijelo odhadem kolem tisíce motocyklů. Teď bychom akci chtěli zopakovat při příjemnější příležitosti a motocykly na dráze opravdu spočítat,“ nastínila Ulmanová.
Pokus o překonání rekordu proběhne ve 13 hodin, účastníci by měli na Masarykův okruh dorazit minimálně s třicetiminutovým předstihem. „Účast na rekordu je samozřejmě zdarma a zváni jsou všichni motocyklisté včetně jezdců na mopedech nebo skútrech. Po seřazení na cílové rovince projede celá kolona v klidném tempu dvě kola po závodní dráze. V čele pojedou čeští závodníci v šampionátu MotoGP – Karel Abraham a Jakub Kornfeil,“ upřesnila Iva Lacinová. Každý účastník dostane pamětní samolepku, kterou si nalepí na motorku. „Podle počtu vydaných samolepek pak spočítáme, kolik motocyklů se jízdy zúčastnilo,“ vysvětlila Lacinová.

Autogramiáda a další program
V 11.00 proběhne v prostoru paddocku autogramiáda motocyklových závodníků Karla Abrahama a Jakuba Kornfeila a kaskadéra Pepy Šilera. Ten své umění předvede divákům i v boxové uličce Masarykova okruhu hned dvakrát za den.

Na offroadové dráze Masarykova okruhu (naproti tribuně C) budou probíhat jízdy na čtyřkolkách, návštěvníci se mohou těšit i na Supermotard Show.

Vstup na Moto Show Jaro je zdarma.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist