Neil Hodgson za Hondu v USA

Britský jezdce Neil Hodgson byl vážným kandidátem na pozici pilota tovární MV Agusty ve WSBK, z projektu sešlo a tak si Neil musel hledat nové zaměstnání.

Poohlédl se opět v USA, kde v posledních letech hájil zájmy továrny Ducati. V roce 2007 byl bez závodění úplně, jediné co si připsal na své konto, bylo páté místo v závodě AMA Superbike v Laguna Sece, kde se sklouzl na Hondě týmu Corona Extra. Pro rok 2008 ovšem superbikový Mistr světa sehnal solidní angažmá v podobě továrního týmu American Honda a společně s nestárnoucí ikonou tohoto týmu Miguelem DuHamelem pojede Hondu CBR 1000RR v prestižní americké sérii. Tento stroj si Hodgson otestoval již v loňském roce, ovšem i letos již také zmáknul dva dny poježdění na kalifornské Laguně, kde se i v letošní sezóně pojede AMA dvakrát.
“Testování v Laguna Seca je pro nás skutečnou prioritou,“ řekl Neil Hodgson. „Je to jediné místo, kam se během sezóny AMA podíváme dvakrát, a tak se chceme ujistit, že náš motocykl zde bude pracovat. Také jezdíme na nové CBR 1000RR, to je zcela nový motocykl a my se s ním potřebujeme dokonale seznámit.“

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist