Na Pannoniaringu si dobře vedl Jiří Brož

O uplynulém víkendu uspořádali na maďarském okruhu Pannoniaring druhý podnik seriálu Alpe Adria Championship. Montáže Brož Racing Team se po roce tohoto závodu opět zúčastnil a tentokráte se do sedla naší Kawasaki ZX6 posadil #66 Jiří Brož.

V prvním volném pátečním tréninku třídy Supersport měl Jirka bohužel pád, když na konci cílové rovinky v první zatáčce vyjel až na okraj trati, který nově od loňského roku lemují betonové obrubníčky. Jirka z tohoto pádu neměl žádné následky, ale motorka byla bohužel hodně poškozena. Mechanici měli hodně práce a stihli jsme až poslední páteční trénink. V tomto tréninku jsme vyzkoušeli opravenou motorku a připravili nastavení na sobotu.

V sobotu ve volném tréninku Jirka postupně zlepšoval své časy a v kvalifikaci obsadil čtvrté místo. V odpoledním závodě Jirka výborně odstartoval, ale bohužel v prvních kolech závodu se ukázalo, že nastavení podvozku, které jsme pro tento závod připravili, není zcela optimální. V tomto závodě Jirka obsadil celkově páté místo a v hodnocení českého mistrovství místo druhé.

Na neděli jsme připravili nové nastavení, které jsme chtěli vyzkoušet v ranní kvalifikaci. Nedělní ráno ale bohužel přineslo zcela jiné počasí a nad okruhem pršelo. V době zahájení naší kvalifikace pršet sice přestalo, ale trať byla ještě mokrá a vyjelo jen několik jezdců. Čekali jsme až trať oschne, abychom mohli vyzkoušet nové nastavení. Pár minut před koncem kvalifikace Jirka vyjel a objel jedno rychlé kolo, čímž si ověřil nové nastavení. V odpoledním závodě Jirka opět výborně odstartoval, ale v průběhu prvních kol se mírně propadl a závod dokončil na celkově sedmém místě. V hodnocení českého mistrovství opět na druhém místě.

Vzhledem k tomu, že Jirka neseděl na motocyklu přibližně jedenáct měsíců, je tento výsledek pro nás výborný a to i vzhledem k problémům, které nás tento víkend provázely. Děkujeme našim partnerům a fanouškům za podporu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist