Maple Racing Team do poslední třetiny

Tisková zpráva Maple Racing Teamu Vám přináší zhodnocení dosavadní sezóny, ve které se tento nový tým zúčastňuje závodů Volných tříd.

Mezinárodní Mistrovství České Republiky silničních motocyklů má pro rok 2005 vypsáno sedm závodů. K dnešnímu dni jich máme již pět za sebou, můžeme tedy prohlásit, že máme před sebou poslední třetinu. Po prvním jarním závodu v dubnu v Maďarsku, následující více jak dvou měsíční pauze a prázdninové smršti čtyř závodů namačkaných do pěti víkendů, je zde opět měsíční pauza. Můžeme tedy zrekapitulovat ony první dvě třetiny letošní sezóny, ale nejen to.
Někteří členové MAPLE Racing Teamu tento čas využijí k doléčení zranění ke kterým v dosavadním průběhu sezóny přišli a k opravám motocyklů po pádech, které se nám bohužel nevyhýbali. Prvním třetinu sezóny můžeme hodnotit velice kladně, s výjimkou pádu Michala Javůrka v kvalifikačním tréninku na 300 ZGH. Z prvního závodu přivezli všichni tři naši jezdci body, v Mostu při druhém závodě opět Michal Javůrek i Pepek Brtek bodovali, zde Tomáš Tvrzník na body nedosáhl. Bohužel Michal se bez vlastního zavinění stal při tomto závodě účastníkem hromadného pádu hned v první zatáčce po startu. Do restartu závodu Michal nastoupil otřesen a doslova na poslední chvíli, ale výsledkem všechny potěšil. Po té následoval pro tým smutný víkend na Panonii, kde Pepek Brtek ve skvěle rozjetém tréninku jezdil kolo od kola rychleji a rychleji, než ho zastavil pád při němž si zlomil klíční kost. Tento pád ho připravil o účast v následujících závodech, doufáme , že již v září na Hungaroringu nás bude reprezentovat v sedle svého motocyklu. Z Panonie nakonec zbylí dva jezdci týmu, Tomáš Tvrzník a Michal Javůrek body přivezli. Třetí závod prázdninové série se konal opět v Mostě. Zde měl Michal Javůrek reprezentovat tým kromě Volné třídy také ve třídě Superbike. V kvalifikačním tréninku Superbiků byl Michal rovnocenným soupeřem stálým jezdcům této třídy, ale ze závodního boje ho vyřadil pád. Michal pád přežil relativně bez vážnější újmy na zdraví, což se nedalo prohlásit o jeho motocyklu. Ten se nepodařilo již uvést do takového stavu, aby prošel znovu technickou kontrolou. O tomto víkendu zůstal posledním jezdcem MAPLE Racing Teamu ve hře Tomáš Tvrzník. V kvalifikacích se mu dařilo (13. a 14. místo), ale slušnou pozici na startovním roštu se mu v závodě nepodařilo udržet, tým tak tedy letos poprvé odjel ze závodů bez bodů.
Zatím posledním závodem byl závod v Brně. V závodě jste bohužel mohli vidět pouze jednoho jezdce týmu, byl jím Michal Javůrek. Michal zde nastoupil na motocyklu, který celý týden intenzivně opravoval po výše zmíněném pádu v Mostě. Bohužel až při ostré závodní jízdě se ještě přihlásily další skryté závady. Michal se tedy v Brně pral především s technikou, ale nevzdával se. Po závodě v němž získal body za vydřené 13.místo byl trochu zklamaný.
Celkově figurují jezdci týmu po pěti závodech na : 10.místě ve Volné třídě nad 600 ccm Michal Javůrek (účastnil se pouze čtyř z pěti závodů), Pepek Brtek na 13.místě ve Volné třídě 250 – 600 (účastnil se pro zranění pouze dvou závodů z pěti) a Tomáš Tvrzník na 22.místě ve Volné třídě 250 – 600 (účastnil se pouze čtyř z pěti závodů). Tolik stručná rekapitulace dosavadního průběhu letošní sezóny. Celý MAPLE Racing Team děkuje všem našim sponzorům, příznivcům a kamarádům, za projevenou podporu. Těšíme na další závod v Maďarsku.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist