Pole position získal v Macau Brit Hickman

V bývalé portugalské kolonii Macau pokračoval program 70.ročníku Macau Grand Prix kvalifikacemi motocyklů v rámci Macau Motorcycle Grand Prix. V první i druhé kvalifikaci zajel nejrychleji Peter Hickman (BMW), jenž do sobotního závodu odstartuje z pole position. Druhý do závodu vyrazí Davey Todd (BMW), třetí Fin a loňský vítěz Erno Kostamo (BMW).

Prozatím hodně sebevědomě projel tréninky a dvěma kvalifikacemi trojnásobný vítěz Macau GP Peter Hickman (FHO Racing BMW Motorrad). Brit nezaváhal, první volný trénink vyhrál a v pátek vyhrál také obě kvalifikace, takže má jistou pole position na startu závodu, který má start v sobotu brzy ráno středoevropského času. Hickman měl ve druhé kvalifikaci jako jediný kolo pod minutu pětadvacet, když nastavil 1’24,879 sekundy.

Brit Davey Todd (Burrows Engineering/RK Racing BMW) s Hickmanem bojoval až do konce, ale nakonec je z toho čas 1’25,370 sekundy a druhé místo. Brit ztratil na prvního necelé půl sekundy. Třetí v pořadí je úřadující šampion Fin Erno Kostamo (ZERO UP Racing Team by Penz 13), jemuž na prvního už chybělo přes jednu sekundu, nicméně překonal Davida Datzera (MTP Racing-by ZERO UP Penz 13), který byl v první kvalifikaci rychlejší než Fin. Top5 uzavřel Michael Rutter (FHO Racing BMW Motorrad).

Čech Kamil Holán (Blue Garage) zajel v první kvalifikaci šestnáctý čas 2’34,596 sekundy a ve druhé pak figuroval na sedmnácté pozici s časem 2’35,042 sekundy. „Nakonec se mi povedlo zajet sedmnácté místo, které sice na první pohled nevypadá nejlíp, ale rozdíly mezi jezdci jsou malé a šance na Top15 určitě jsou,“ prozradil po kvalifikaci Kamil Holán. „Nemluvím teda o první pěti, šesti jezdcích. Ti jsou fakt úplně mimo. Každopádně je to velký zážitek závodit se světovou elitou road racingu. Moc si toho vážím a na závody se moc těším.“

Start závodu (12kol) 55.ročníku Macau Motorcycle Grand Prix je v sobotu 18.listopadu v 01.40 hodin (SEČ).

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist